Župa Blažene Djevice Marije Snježne O župi, Župnici, Župni vikari, Redovnice, Sakramenti...

Krštenje

Krštenja su u našoj župi redovito NEDJELJOM za vrijeme mise u 9 ili 11 sati, a za druge se termine potrebno posebno dogovoriti sa župnikom.

Opširnije...

Prva Sveta Pričest

Prva sveta pričest jedan je od sedam svetih sakramenata te zajedno s krštenjem i potvrdom čini tzv.sakramente kršćanske inicijacije.

Opširnije...

Sveta Potvrda ili Krizma

Sakrament svete potvrde ili krizme je sakrament kojim krizmanik ulazi u "svijet odraslih" u vjeri. U našoj nadbiskupiji primaju ga mladi u 8. razredu osnovne škole.

Opširnije...

Vjenčanje

Zaručnici koji se namjeravaju vjenčati u našoj župi neka se jave u župni ured barem 3 mjeseca prije vjenčanja. Oni koji nisu primili sakramente prve svete pričesti, sv.potvrde ili nisu kršteni, neka se jave ranije da dobiju potrebne informacije o pripravi za spomenute sakramente.

Opširnije...

Sprovod

Ispraćaj pokojnika, sprovod najprije mora biti dogovoren u pogrebnom poduzeću koje određuje datum i vrijeme sprovoda.

Obitelj se pokojnika nakon dobivanja tih informacija treba javiti u župni ured na čijem su području pokojnik ili pokojnica stanovali do trenutka smrti. Izuzetak su domovi za stare i nemoćne: bez obzira na vrijeme provedeno u domu pokojnika pokapa župnik iz njegove župe prebivališta. Obitelj pokojnika neka se javi župniku te župe.

Opširnije...