Redovnice

Redovnice

U Župi Majke Božje Snježne u Dubovcu žive i djeluju časne sestre Kćeri Božje ljubavi. Kao međunarodna redovnička Družba prisutne su u 17 država širom svijeta. Od svog osnutka 1868. godine u Austriji Družba se brzo proširila po svijetu, najprije u nekoliko država Europe, potom u Južnu i Sjevernu Ameriku. Poljska je provincija otvorila misiju...

U Župi Majke Božje Snježne u Dubovcu žive i djeluju časne sestre Kćeri Božje ljubavi. Kao međunarodna redovnička Družba prisutne su u 17 država širom svijeta. Od svog osnutka 1868. godine u Austriji Družba se brzo proširila po svijetu, najprije u nekoliko država Europe, potom u Južnu i Sjevernu Ameriku. Poljska je provincija otvorila misiju u Boliviji 1992. godine a 1998. godine i u Ukrajini. U listopadu 1998. ustanovljena je međunarodna zajednica u Rushooki u Ugandi, slijedom poziva koji je odatle upućen za pomoć Božjem narodu na tom području.

Prije njih, od 1888. godine u Dubovac su stigle 3 sestre Milosrdnice na rad u Gradskoj bolnici. Poslije 2. svjetskog rata časne sestre više nisu mogle ostati u bolnici te je dokinuta bolnička kapela. Sestre Milosrdnice ostale su u Karlovcu privatno, ali im se broj postepeno smanjivao sve do odlaska posljednje sestre 1978. godine.

Mala skupina časnih sestara Kćeri Božje Ljubavi stigla je u Dubovac 9. travnja 1958. godine u misiji kao župske sestre, s ciljem da se posvete pastoralnom radu. Prve sestre bile su č.s. Agnes Labaš i č.s. Antonija Šoštarić. U župi su djelovale mnoge sestre, a redovito su prisutne barem 3. Danas su to č.s. Felicita, č.s. Dominika i č.s. Lajda. Časne sestre vrše sakristansku, katehetsku i orguljašku službu te vode župno domaćinstvo.

Čitaj dalje

Župni listić 12. nedjelja kroz godinu 23.6.2024.

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri