Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Ljetni oratorij

Jednodnevni oratorij u dvorištu Nacionalnog svetišta svetog Josipa održan je 7. kolovoza 2019. 

Opširnije...

Proslava Gospe Snježne

Župni blagdan Gospe Snježne, a ujedno i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja (5. kolovoza), svečano je proslavljen u crkvi Blažene Djevice Marije Snježne na Dubovcu. 

Opširnije...

Mons. Bože Radoš imenovan varaždinskim biskupom

Sveti Otac Franjo prihvatio je odreknuće preuzvišenoga mons. Josipa Mrzljaka na pastoralnom služenju Varaždinskoj biskupiji u skladu s kanonom 401 članak 1 Zakonika kanonskoga prava te je imenovao biskupom iste crkvene pokrajine mons. Božu Radoša, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije i dosadašnjega rektora Papinskoga hrvatskoga Zavoda sv. Jeronima u Rimu, priopćila je Apostolska nuncijatura u Zagrebu.

Opširnije...

Zahvalno hodočašće članova Župnog zbora

U nedjelju 22. srpnja 2019. godine naš župni zbor predvođen sestrom Blandinom Rakarić i župnikom mons. Antunom Senteom ml. uputio se na svoje godišnje zahvalno hodočašće. Hodočašću su se pridružili i Josipovi radnici i nekoliko članova dječjeg zbora Josipove pahuljice.

Opširnije...

Oratorij kod svetog Josipa

Prvog tjedan mjeseca srpnja 2019. godine točnije ponedjeljkom, srijedom i petkom animatori Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu na Dubovcu osmislili su pregršt radionica za svoje mlađe prijatelje. Pod vodstvom svoga župnika mons. Antuna Sente, ml., mladi animatori vodili su sudionike oratorija kroz zanimljive društvene igre, ali i radionice.

Opširnije...