Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

Uskrsne dekoracije u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu zasjalo je posebnim sjajem. Na osobit način mnogi vjernik i prolaznik zaustavi se kod postavljenih velikih pisanica koje su posute po dvorištu Nacionalnog svetišta. Brigom mons. Sente u posljednje tri godine pribavljeno je više oslikanih pisanica.

Opširnije...

Korizmenim napjevima častili svetog Josipa

Četrnaestu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu u Nacionalno svetište u Karlovac 17. travnja 2019. godine hodočastili su članovi ZAKUD-a Karlovačke županije. Misno slavlje predvodio je i propovijedao preč. Dražen Karačić, karlovački dekan u koncelebraciji s mons. Antun Senteom, ml., rektorom.

Opširnije...

Znanstveni kolokvij povodom izdavanja drugog sveska Dnevnika - Diarium Maksimilijana Vrhovca

Znanstveni kolokvij povodom izdavanja drugog sveska Dnevnika - Diarium Maksimilijana Vrhovca održan je 12. travnja 2019. godine u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu. U suradnji s karlovačkim ogrankom Matice hrvatske, Gradskim muzejom Karlovac i Knjižnicom uspješno je ostvaren ovaj projekt. Povod kolokvija bilo je predstavljanje drugog sveska dnevnika biskupa Vrhovca koji obuhvaća vremensko razdoblje od 1810. do 1815. godine. 

Opširnije...

Zajedništvo svetog Josipa i Majke Božje Bistričke

Protojerej stavrofor Željko Pajić, grkokatolički župnik župe Uzvišenja svetog Križa u Karlovcu predvodio je misno slavlje na trinaestu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu u srijedu 10. travnja 2019. godine. Uz njega koncelebrirali su mons. Zlatko Koren, župnik u svetom Blažu u Zagrebu, o. Marinko Škrtić, provincijal pavlina u Hrvatskoj, vlč. Nikola Sanjković, župnik u Mahičnu i mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta. Misno su slavlje svojim pjevanjem animirali članovi klape "Bistrica" iz Marije Bistrice.

Opširnije...

Koncert studenata Instituta za crkvenu glazbu

U nedjelju, 7. travnja 2019., studenti Instituta za crkvenu glazbu održali su korizmeni koncert u sklopu manifestacije „Conventus melici Iosephi – Josipovi umjetnički susreti“ u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Koncert je održan na poziv mag. mus. Krešimira Klarića, glavnog orguljaša Nacionalnog svetišta. 

Opširnije...

Sjećanje na nestale crkve karlovačke

U velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu 4. travnja 2019. gospodine Dubravko Vinković održao je predavanje "Sjećanje na nestale crkve karlovačke".

Opširnije...