NaSveJak

Posveta svetom Josipu slavonskih muškaraca i zagorskog dječjeg zbora

Vlč. Josip Ban, župnik Svetog Leopolda Mandića u Orehovici predvodio je misno slavlje u nedjelju 16. lipnja 2024. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Koncelebrirao je mons. Antun Sente ml., rektor Josipova svetište i vlč. Ivica Bošnjak župnik svetog Kuzme i Damjana župe Požeške biskupije Kuzmica. Pjevanje su animirali članovi školskog zbora Osnovne...

Vlč. Josip Ban, župnik Svetog Leopolda Mandića u Orehovici predvodio je misno slavlje u nedjelju 16. lipnja 2024. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Koncelebrirao je mons. Antun Sente ml., rektor Josipova svetište i vlč. Ivica Bošnjak župnik svetog Kuzme i Damjana župe Požeške biskupije Kuzmica. Pjevanje su animirali članovi školskog zbora Osnovne škole “Stjepan Radić” iz Brestovca Orehovičkog pod vodstvom Ive Bejuk profesorice glazbene kulture navedene osnovne škole.

Nastup dječjeg zbora osnovne škole iz Brestovca Orehovićkog dogovoren je tokom proljeća kada je spomenuta škola ugostila Izložbu Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu akademske slikarice s. Zdravke Spomenke Milić na kojoj su svoj glazbeni doprinos dali upravo članovi dječjeg zbora. Lijepo, meditativno, nježnim dječjim glasovima, a opet tako snažnom vjerom sve su nas potaknuli da zdušnije večeras možemo moliti. Hodočašće i pjevanje na ovoj misi ostvareno je ohrabrenjem i dozvolom ravnatelja škole, Zdenka Kobeščaka i organiziranjem prijevoza načelnika opčine Bedekovčina Darka Bana koje rado u ovom svetištu pozdravljam i zahvaljujem im za pomoć kazao je pri kraju mons. Sente.

Vlč. Ivica Bošnjak tom je prigodom predstavio zajednicu muškaraca, mladića, oženjeni muževa i očeva, od 30 do 35 godina, koji žive redoviti sakramentalni život, a koji su u protekloj trideseto dnevnoj pobožnosti živjeli intenzivnim duhovnim životom želeći se posvetiti Bogu pod zaštitom svetog Josipa. Pri kraju spomenute pobožnosti osjetili su poticaj da taj svoj duhovni hod završe hodočašćem u Nacionalno svetište svetog Josipa gdje su i izvršili osobnu duhovnu posvetu svetom Josipu zajedno sa svojim župnikom koji ih duhovno vodi.

Čitaj dalje

Misom u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa obilježen Dan grada Karlovca

Molitveni hod Gradu za rođendan i Karlovčanima na blagoslov

Kćeri Božje Ljubavi dobile plaketu Grada Karlovca