NaSveJak

Prvopričesničko slavlje

Sakramenta prve svete pričesti primilo je 45 trećaša u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u nedjelju 19. svibnja 2024. godine. Tom je prigodom misno slavlje predvodio mons. Antun Sente ml., dubovački župnik, a koncelebrirao je preč Josip Jakovčić, umirovljeni svećenik i dugogodišnji župnik Ozlja. On je pričestio svoju pranećakinju. Časna sestra Blandina Rakarić pripremila...

Sakramenta prve svete pričesti primilo je 45 trećaša u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u nedjelju 19. svibnja 2024. godine. Tom je prigodom misno slavlje predvodio mons. Antun Sente ml., dubovački župnik, a koncelebrirao je preč Josip Jakovčić, umirovljeni svećenik i dugogodišnji župnik Ozlja. On je pričestio svoju pranećakinju.

Časna sestra Blandina Rakarić pripremila je prvopričesnike za primanje Isusa pod prilikama kruha i vina, kao i za sam prvopričesničko slavlje. Na samom početku nekolicina prvopričesnika recitacijom su pozdravili Isusa i okupljene vjernike. Službu čitanja vršili su prvopričesnici i njihovi roditelji, prinijeli euharistijske darove na oltar, te su na kraju zahvalili dobrom Bogu i roditeljima prigodnim recitacijama. Pjevanje su animirali sami prvopričesnici potpomognuti članovima župnog dječjeg zbora “Josipove pahuljice” uz vodstvo Monike Svetic Radočaj.

Čitaj dalje

Josipovi hodočasnici iz Danske, Švicarske, Austrije …

Oratorij 3. dan

Oratorij 2. dan