NaSveJak

Prvopričesničko slavlje

Sakramenta prve svete pričesti primilo je 45 trećaša u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u nedjelju 19. svibnja 2024. godine. Tom je prigodom misno slavlje predvodio mons. Antun Sente ml., dubovački župnik, a koncelebrirao je preč Josip Jakovčić, umirovljeni svećenik i dugogodišnji župnik Ozlja. On je pričestio svoju pranećakinju. Časna sestra Blandina Rakarić pripremila...

Sakramenta prve svete pričesti primilo je 45 trećaša u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u nedjelju 19. svibnja 2024. godine. Tom je prigodom misno slavlje predvodio mons. Antun Sente ml., dubovački župnik, a koncelebrirao je preč Josip Jakovčić, umirovljeni svećenik i dugogodišnji župnik Ozlja. On je pričestio svoju pranećakinju.

Časna sestra Blandina Rakarić pripremila je prvopričesnike za primanje Isusa pod prilikama kruha i vina, kao i za sam prvopričesničko slavlje. Na samom početku nekolicina prvopričesnika recitacijom su pozdravili Isusa i okupljene vjernike. Službu čitanja vršili su prvopričesnici i njihovi roditelji, prinijeli euharistijske darove na oltar, te su na kraju zahvalili dobrom Bogu i roditeljima prigodnim recitacijama. Pjevanje su animirali sami prvopričesnici potpomognuti članovima župnog dječjeg zbora “Josipove pahuljice” uz vodstvo Monike Svetic Radočaj.

Čitaj dalje

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri

Posveta svetom Josipu slavonskih muškaraca i zagorskog dječjeg zbora