NaSveJak

Molitva za poginule u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa na Danu Karlovačke županije

U četvrtak 25. travnja u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu u Karlovcu obilježen je Dan Karlovačke županije, koja je obilježila 31. obljetnicu od svog osnivanja.

U četvrtak 25. travnja u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu u Karlovcu obilježen je Dan Karlovačke županije, koja je obilježila 31. obljetnicu od svog osnivanja. Odlukom županijske skupštine od 28. veljače 2018. godine, sv. Josip je nakon zaštitnika Hrvatske i grada Karlovca izabran i za zaštitnika Karlovačke županije. Ovo je bila šesta godina da se misno slavlje u čast županije održava u Nacionalnom svetištu sv. Josipa.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća predstavnika državnih, županijskih i gradskih vlasti te udruga iz Domovinskog rata za poginule branitelje županije. Molitvu za poginule branitelje  predslavio je dugoreško-mrežnički dekan preč. Kristijan Gatarić u suslavlju  rektora Nacionalnog svetišta sv. Josipa  mons. Antuna Sentea te 11 svećenika.

Tom prilikom dekan Gatarić je poručio: „Uskrsni Gospodine, okupljeni danas oko tvoga križa zahvaljujemo ti sada za ove ljude za koje ti prinosimo ove molitve, za njihovu žrtvu. Zahvaljujemo ti što su se kroz patnju naučili poslušnosti što su u mijenama ovog   nestalnog života i kroz žrtvu zaslužili da ih poštujemo. Molimo te Gospodine ne daj da se izgubi išta od njihovih napora i žrtve  a ono za što su živjeli i činili neka pridonose dobrobiti ovoga svijeta. Učini Bože da zbog njihove žrtve budemo dublje međusobno povezani i sjedinjeni. Daj da u miru i prijateljstvu zajednički upoznamo tvoje obećanje da ćeš i nama biti vjeran kada umremo.“

Zvonko Ranogajec

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar