NaSveJak

Vilko i Cenika Drvodelić proslavili dijamantni pir

Bračni par Vilko i Cenika Drvodelić, proslavili su 60. obljetnicu bračne vjernosti u sakramentu svete ženidbe u subotu 20. siječnja 2024. godine u svom obiteljskom domu.

Bračne zavjete nakon 60 godina obnovili su pred svojim župnikom mons. Antunom Senteom, ml., u svom obiteljskom domu jer gospođa Cenika, zbog narušenog zdravlja nije u mogućnosti doći u svoju župnu crkvu, odnosno u Nacionalno svetište svetog Josipa. Nakon što su se ispovjedili i pričestili zajedno su držeći se za ruke zahvalili dobrom Bogu što ih već punih 60 godina drži zajedno te su jedno drugome ponovno obećali vjernost dok ih dobri Bog ne pozove k sebi. Obredu obnove bračni zavjeta sudjelovala je njihova kćerka Katica sa suprugom, odnosno zetom Krešom Sabo te njihova dva sina, odnosno unuci slavljenika Matija i Marko, te nekoliko obiteljskih prijatelja i članova šire obitelji.

Vilko Drvodelić i Cenika r. Ceranac, vjenčali su se 18. siječnja .1964. u župnoj crkvi Pohoda B D Marije u Mahičnom. Prisjećaju se da je i tada sve bilo pokriveno snijegom kao i ove godine kada slave svoj dijamanti pir.

Gospodin Vilko svjedoči kako su zajedno ostali samo zato što je njegova supruga Cenika držala tri kuta u kući te podnosila više tereta. Ona je bila ta koja je o svemu vodila brigu. Vilko je kao kuhar jedno vrijeme radio u pamučnoj tvornici u Dugoj Resi, a onda je bolji posao pronašao u Njemačkoj u Hamburgu gdje je ostao 15 godina i radio kao mesar u više mesnica. Ubrzo mu se pridružila supruga Cenika s kćerkom Katicom. No ljubav prema domovini bila je jača te su se sredinom osamdesetih vratili u Hrvatsku i u Karlovcu stvorili obiteljski dom.

Gospodin Vilko voli ribolov, ali u zadnje vrijeme zbog brige o bolesnoj supruzi svoj ribički pribor ostavlja u skladištu.

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.