NaSveJak

Duhovna obnova i Božićno čestitanje na Dubovcu

Adventsku duhovnu obnovu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu održao je dr. sc. Daniel Patafta, profesor na KBF u Zagrebu u subotu 23. prosinca 2023. godine.

U svom izlaganju govorio je o krijeposti strpljivosti povezivajući različita biblijska iskustva s životom današnjeg čovjeka. Današnjem čovjeku uistinu treba strpljivosti i u prometu i za vrijeme kupovine, i za vrijeme studija, u obiteljskim odnosima i u odnosu sa samim sobom. Židovski narod i čitavo čovječanstvo strpljivo je čekalo Gospodina tako i današnji čovjek treba imati strpljenja s Bogom i s čovjekom i sam sa sobom. Kao što je narod onog vremena dočekao dolazak Boga u liku malog djeteta, na sličan način i danas Bog dolazi u svako ljudsko srce koje se mora osloboditi grijeha kako bi poput pastira i mudraca prepoznali Boga u svojoj blizini, kazao je između ostalog dr. Patafta.

Slijedila je pobožnost krunice te središnji dio duhovne obnove misno slavlje koje je predvodio profesor Patafta u zajedništvu s mons. Antunom Senteom, rektorom Josipova svetišta. Nakon misnog slavlja slijedilo je božićno čestitanje za župne suradnike i prijatelje Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Zanimljivi program su vodili Dora Sumina i Borna Kučan, učenici sedmog razreda OŠ Dubovac za vrijeme kojega su plesnu točku izveli krizmanici Dubovca pod vodstvom Tare Kranjčević. Ana Huljina odrecitirala je pjesmu Čudna noć, te je prikazan kratki film Josipa Vukovića o jednom hodočasničkom danu u Nacionalnom svetištu. Majka Renata s kćerima Petrom i Dorom za 79. rođendan vlč. Zlatka Golubića, umirovljenog svećenika koji djeluju pri Josipovom svetištu otpjevale su rođendansku pjesmu a u ime svih okupljenih Irena Rački mu je izrekla čestitku. O aktivnostima najstarije karlovačke župe BDM Snježne na Dubovcu i Nacionalnom svetištu svetog Josipa govorila je Nada Hegedić, voditeljica obiteljske zajednice, te župniku i svima okupljenim čestitala Božić. Slijedilo je obiteljsko druženje 150-ak župnih suradnika i 50-ak prijatelja Nacionalnog svetišta.

Čitaj dalje

Josipovi hodočasnici iz Danske, Švicarske, Austrije …

Oratorij 3. dan

Oratorij 2. dan