Hodočasnici

Amerikanci zadivljeni mozaikom i vitrajima u Josipovu svetištu

Američki vjernici iz nadbiskupije Los Angeles predvođeni velečasnim Luis Gerardo Pena, župnim vikarom Gospe Lurdske u Northridge, Kalifornija posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u srijedu 18. rujna 2024. godine. Prije misnog slavlja koje su slavili na engleskom Jeziku mons. Antun Sente ml., rektor Josipova svetišta upoznao je američke hodočasnike sa znamenitostima Josipova...

Američki vjernici iz nadbiskupije Los Angeles predvođeni velečasnim Luis Gerardo Pena, župnim vikarom Gospe Lurdske u Northridge, Kalifornija posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u srijedu 18. rujna 2024. godine. Prije misnog slavlja koje su slavili na engleskom Jeziku mons. Antun Sente ml., rektor Josipova svetišta upoznao je američke hodočasnike sa znamenitostima Josipova svetišta i grada Karlovca.

Hodočasnici iz Kalifornije u Knjigu hodočasnika između ostalog su zapisali:

“Bio sam zadivljen vitrajima, mozaikom i ostalim umjetninama u crkvi, kao i velikim križem na ulazu u Pastoralni centar. Također sam bio iznenađen gostoprimstvom i trudom naših domaćina da nam pruže dobrodošlicu i da komuniciraju s nama na našem jeziku. Hvala im i neka ih dobri Bog nagradi!”

Američki hodočasnici putuju po Istočnoj Europi te svakog dana, za vrijeme svog hodočašća slave euharistiju u gradu u kojega taj dana posjećuju.

Čitaj dalje

Zajedništvo hrvatskih i slovenskih katolika

„Ad Jesum per Mariam“

Župni listić 24. nedjelja kroz godinu 15.9.2024.