Događanja

Preko 1200 posjetitelja zapljeskalo mladim karlovačkim katolicima

Nakon što su tri puta uspješno izveli predstavu "Kralj lavova," dvadesetak mladih Karlovčana pod pokroviteljstvom Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu gostovalo je u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi čiji je zaštitnik upravo sv. Josip. 

Nakon što su tri puta uspješno izveli predstavu "Kralj lavova," dvadesetak mladih Karlovčana pod pokroviteljstvom Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu gostovalo je u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi čiji je zaštitnik upravo sv. Josip. Putovanje do odredišta mladim glumcima bilo je ispunjeno glazbom, pjevanjem, smijehom, ali i ozbiljnim radom – šminkanjem za nastup. Kada su stigli na svoje odredište, zajedničkim su snagama prenijeli sve rekvizite do dvorane Svete Terezije Avilske nasuprot požeške katedrale gdje su nastupali. Nije prošlo mnogo vremena, a znatiželjni su učenici već stizali.

Osim spomenute osnovne škole, predstavu su posjetili i učenici OŠ Antuna Kanižlića. U prekrasnoj dvorani Svete Terezije 350 stolica bilo je premalo za sve posjetitelje predstave. Tako je s Požežanima predstavu do sada vidjelo preko 1200 posjetitelja. Iako je pozornica bila ponešto drugačija od one na koju su glumci bili navikli, odlično su se snašli u nepoznatom i izveli predstavu popraćeni gromoglasnim pljeskom i oduševljenjem publike.

Ravnatelj katoličke škole, velečasni Želimir Žuljević, srdačno je primio goste i omogućio im što bolji provod u Požegi; od ručka školskih kuhara do razgledavanja predivne katedrale sv. Tereze Avilske. Ispraćeni lijepim željama i Božjim blagoslovom, Karlovčani su se vratili kući. Nadamo se da ovo nije kraj i da će biti još nastupa ove ili neke druge predstave pripremljene od strane iste glumačke družine koja svakim danom sve više nadilazi sva očekivanja.

 

 

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar