Događanja

Preko 1200 posjetitelja zapljeskalo mladim karlovačkim katolicima

Nakon što su tri puta uspješno izveli predstavu "Kralj lavova," dvadesetak mladih Karlovčana pod pokroviteljstvom Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu gostovalo je u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi čiji je zaštitnik upravo sv. Josip. 

Nakon što su tri puta uspješno izveli predstavu "Kralj lavova," dvadesetak mladih Karlovčana pod pokroviteljstvom Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu gostovalo je u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi čiji je zaštitnik upravo sv. Josip. Putovanje do odredišta mladim glumcima bilo je ispunjeno glazbom, pjevanjem, smijehom, ali i ozbiljnim radom – šminkanjem za nastup. Kada su stigli na svoje odredište, zajedničkim su snagama prenijeli sve rekvizite do dvorane Svete Terezije Avilske nasuprot požeške katedrale gdje su nastupali. Nije prošlo mnogo vremena, a znatiželjni su učenici već stizali.

Osim spomenute osnovne škole, predstavu su posjetili i učenici OŠ Antuna Kanižlića. U prekrasnoj dvorani Svete Terezije 350 stolica bilo je premalo za sve posjetitelje predstave. Tako je s Požežanima predstavu do sada vidjelo preko 1200 posjetitelja. Iako je pozornica bila ponešto drugačija od one na koju su glumci bili navikli, odlično su se snašli u nepoznatom i izveli predstavu popraćeni gromoglasnim pljeskom i oduševljenjem publike.

Ravnatelj katoličke škole, velečasni Želimir Žuljević, srdačno je primio goste i omogućio im što bolji provod u Požegi; od ručka školskih kuhara do razgledavanja predivne katedrale sv. Tereze Avilske. Ispraćeni lijepim željama i Božjim blagoslovom, Karlovčani su se vratili kući. Nadamo se da ovo nije kraj i da će biti još nastupa ove ili neke druge predstave pripremljene od strane iste glumačke družine koja svakim danom sve više nadilazi sva očekivanja.

 

 

Čitaj dalje

Hrvatski sveci i blaženici s. Zdravke u Sinju

160 pjevača

Više od umjetničkog doživljaja