Događanja

Prvo hodočašće Bjelovarsko-križevačke biskupije u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu

Mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup, predvodio je prvo hodočašće Bjelovarske biskupije u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu.

Mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup, predvodio je prvo hodočašće Bjelovarske biskupije u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Vračajući se sa Susreta hrvatskih katoličkih obitelji, održanog 19. travnja na Trsatu, 500ak hodočasnika predvođenih svojim svećenicima i Milanom Keršom, povjerenikom za pastoral obitelji Bjelovarsko-križevačke biskupije, u Svetištu je dočekao i primio mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta. Hodočasnike je pozdravio mons. Vjekoslav Huzjak i protumačio im veliku ulogu svetog Josipa u životu svete Nazaretske obitelji, a preko nje i u svim našim obiteljima. Stoga je posebno lijepo da su, na dan kada se okupljaju hrvatske katoličke obitelji, hodočasnici pohodili Nacionalno svetište svetog Josipa i preporučili zagovoru svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske.

Mons. Sente svjedočio je o brojnim milostima i uslišanjima koje su mnogi hodočasnici primili hodočasteći u Nacionalno svetište. Na poseban način to je vidljivo unutar Velike pobožnosti od 19. srijeda posvećenih svetom Josipu u kojoj se upravo nalazimo. Tokom nedjelje, Nacionalno svetište svetog Josipa pohodili su i vjernici župe Bezgrešnog začeća BDM iz Soblineca, župe Dobrog pastira iz Brestja, župe svetog Mihaela arkanđela iz Donjeg Miholjca, župe svetog Martina biskupa iz Donje Voće te Obiteljska zajednica grada Varaždina. Svi pristigli hodočasnici sudjelovali su u molitvi i pobožnosti svetom Josipu, te su upriličili hodočasničku procesiju oko zavjetnog kipa svetog Josipa.

 

 
 

Čitaj dalje

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri

Posveta svetom Josipu slavonskih muškaraca i zagorskog dječjeg zbora