Događanja

Karlovački sveti Josip u Josipovu svetištu u Montrealu

Mons. Antun Sente, ml, rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta svetog Josipa susreo se s Pere Bernardom Antoine, c.s.c., vicerektorom Svjetskog svetišta svetog Josipa, odnosno Oratorija svetog Josipa u Montrealu u Kanadi u srijedu 21. lipnja 2023 godine. Tom prigodom mons. Sente ocu Pere Bernardu Antoine uručio je repliku kipa svetog Josipa iz karlovačkog svetišta te ga kratko upoznao s pastoralnim i duhovnim aktivnostima u Josipovu svetištu u Hrvatsku.

Mons. Antun Sente, ml, rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta svetog Josipa susreo se s Pere Bernardom Antoine, c.s.c., vicerektorom Svjetskog svetišta svetog Josipa, odnosno Oratorija svetog Josipa u Montrealu u Kanadi u srijedu 21. lipnja 2023 godine. Tom prigodom mons. Sente ocu Pere Bernardu Antoine uručio je repliku kipa svetog Josipa iz karlovačkog svetišta te ga kratko upoznao s pastoralnim i duhovnim aktivnostima u Josipovu svetištu u Hrvatsku. Istaknuo je da je u devedesetim godinama prošlog stoljeća svetište svetog Josipa u Montrealu posjetio mons. Marijan Radanović, graditelj karlovačkog svetišta te od tada redovito prate aktivnosti svjetskog Josipovog svetišta koje ih nadahnjuje za pastoralne aktivnosti u Hrvatskoj. U pratnji mons. Sente bili su vlč. Božidar Josip Tenšek, župnik župe Hrvatskih mučenika u Mississaugu i fra Stipe Renić, OFM, voditelj hrvatske katoličke misije u Montrealu. Hrvatskim hodočasnicima Vicerektor Josipova oratorija u Montrealu uručio je medaljice svetog Josipa koje sadrže relikvije svetog Andrea Bassette osnivača i graditelja oratorija i svetišta svetog Josipa u Montrealu.

Hrvatski svećenici posjetili su Svetište svetog Josipa u Montrealu zajedno s hrvatskim hodočasnicima iz župe Presvetog Trojstva iz Oakvillea predvođeni don Ilijom Petkovićem i župe Hrvatskih mučenika iz Mississauge koji su u trodnevnom hodočašću još posjetili Baziliku u Sainte-Anne-de-Beaupréu i svetište svete Ane, te svetište Naše Gospe u Cape u Trois Rivieres u Quebecu.

 

Čitaj dalje

Josipovi hodočasnici iz Danske, Švicarske, Austrije …

Oratorij 3. dan

Oratorij 2. dan