Događanja

Posjet Svetištu načelnika PU Karlovačke i gradonačelnice Novske

Načelnici Policijske uprave Karlovačke od 1990. godine u sklopu svog susreta u prostorima PU Karlovačke posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u srijedu 7. prosinca 2022. godine. Načelnike je u Josipovo svetište doveo sadašnji načelnik Darko Car u pratnji policijskog kapelana vlč. Andrije Markača.

Načelnici Policijske uprave Karlovačke od 1990. godine u sklopu svog susreta u prostorima PU Karlovačke posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u srijedu 7. prosinca 2022. godine. Načelnike je u Josipovo svetište doveo sadašnji načelnik Darko Car u pratnji policijskog kapelana vlč. Andrije Markača. Goste je dočekao mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta te se zahvalio sadašnjem i prijašnjim načelnicima Policijske uprave Karlovačke na vrlo dobroj suradnji koja je osobito vidljiva prilikom dolaska većih zajednica hodočasnika koji iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Europe sve više posjećuju Josipovo svetište u Karlovcu. Tom im je prilikom rektor Sente ukratko protumačio znamenitosti Josipova svetište prezentirajući novitete kako u širenju pobožnosti, većem dolasku hodočasnika, te uređenju i uljepšavanju svetišta Zaštitnika Hrvatske.

 

Gradonačelnica Novske Marija Kušmiš sa svojim najbližim suradnicima sudjelovala je na misnom slavlju u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u nedjelju 4. prosinca 2022. godine. Prolazeći kroz grad Karlovaca vodeći ljudi grada Novske htjeli su posjetiti svetište zaštitnika Hrvatske. Mons. Antun Sente, rektor Josipova svetišta koji je i predvodio misno slavlje goste iz Novske upoznao je sa znamenitostima Josipova svetišta onih materijalni, ali i onih duhovnih, prezentirajući im kako sve veći broj vjernika rado dolazi u Josipovo svetište tražeći duhovnu pomoći i okrepa ali i zahvaliti na brojnim primljenim milostima.

Čitaj dalje

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.

Život je neprekidna borba dobra i zla

Emaus svećenika Karlovačkog dekanata