Događanja

Krizmanici ministranti

Na Bijelu ili nedjelju Božjeg milosrđa, 24. travnja 2022. godine Nacionalno svetište svetog Josipa i župa BDM Snježne dobila je 12 novih ministranata.

Na Bijelu ili nedjelju Božjeg milosrđa, 24. travnja 2022. godine Nacionalno svetište svetog Josipa i župa BDM Snježne dobila je 12 novih ministranata. Svečano primanje u ministrantsku službu bilo je na župnoj misi u 9 sati koju je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor i župnik. Na misi u 11 sati ministrantsku službu prvi je put vršilo 16 mladića krizmanika, od kojih je Luka krizmanik i redoviti ministrant. Župnik se nada da će jedan broj krizmanika, nakon što su kroz nekoliko proba naučili dobro posluživati oltar za vrijeme misnog slavlja postati redoviti ministranti.

Obvezatno jedno ministriranje muških pripravnika za sakramenat svete potvrde uveo je župnik Sente ove pastoralne godine želeći tako dopuniti pripremu za krizmu. Djevojke, kandidatice za krizmu dužne su uključiti se u zbor mladih. Na roditeljskom susretu roditelja krizmanika koji je uslijedio nakon misnog slavlja roditelji krizmanika pohvalili su ovakvu aktivnost primjećujući da na ovaj način njihova djeca lakše usvajaju vjerske sadržaje te su im bliži i razumljiviji.

 

Čitaj dalje

Župni listić 12. nedjelja kroz godinu 23.6.2024.

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri