Događanja

Učenici Gimnazije Sisak hodočastili sv. Josipu

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, učenici prvih i trećih razreda Gimnazije Sisak posjetili su grad Karlovac, odnosno Nacionalno svetište sv. Josipa

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, učenici prvih i trećih razreda Gimnazije Sisak posjetili su grad Karlovac, odnosno Nacionalno svetište sv. Josipa uz pratnji vjeroučiteljice s. M. Hijacinte Matanović. Posjet se održao u sklopu nastave Katoličkog vjeronauka. Razlog odlaska je stjecanje znanja o povijesti i važnosti ovog svetišta.

Budući da smo vlakom prvo trebali stići u Zagreb te čekati vlak za Karlovac, u ranim jutarnjim satima gledali smo grad kako se budi i razgledavali ovogodišnje božićne ukrase. U Karlovcu nas je dočekao vlč. Zlatko Golubić koji nas je poveo u razgledavanje prostorija pastoralnog centra. Prostorije su ispunjene umjetničkim djelima, poput slika koje prikazuju svetce i ručno izrađenih radova od komušine i drveta koji prikazuju događaje iz Isusova života, a izradila ih je s. Samuela Premužić. Nakon obilaska pastoralnog centra srdačnu dobrodošlicu zaželio nam je rektor Svetišta, mons. Antun Sente.  U svetište nas je uveo kroz Sveta vrata blagoslivljajući nas blagoslovljenom vodom. Monsinjor Sente upoznao nas je s gradnjom i važnošću svetišta sv. Josipa za hrvatski narod, ali i za svakoga vjernika ponaosob te je predslavio svetu misu. Učenici su nakon posjeta svetištu imali priliku razgledati grad Karlovac i njegove znamenitosti.

Tijekom posjeta, učenici su mnogo naučili o povijesti svetišta te o samom životu i štovanju svetog Josipa i mnogim uslišanim milostima po zagovoru sv. Josipa.

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.