Događanja

Preminula sestra Marija Vitomira Rezo

Sestra Marija Vitomira Rezo preminula je u četvrtak 1. srpnja 2021. godine u samostanu svetog Josipa u Granešini.

Sestra Marija Vitomira Rezo preminula je u četvrtak 1. srpnja 2021. godine u samostanu svetog Josipa u Granešini.

Sestra Marija Vitomira (Lucija) Rezo rođena je 28. ožujka 1951., Krupa, Uskoplje (Gornji Vakuf), BiH od oca Jure i majke Kate r. Sabljo. U samostan sestara Kćeri Božje ljubavi došla je

7. srpnja 1968. godine, a u novicijat je stupila 15. kolovoza 1970. u Granešini. Prve je zavjeta dale 5. kolovoza 1972. godine i doživotne 5. kolovoza 1978. godine u Granešini.

Službovala je na različitim mjestima i u različitim dužnostima. Od 2016. – 2019. godine djeluje u župi BDM Snježne i u Nacionalnom svetištu u Karlovcu kao kuharica. Mnogi je pamte kao uvijek nasmijanu časnu koja svakoga dočekuje s radošću te na sebi svojstven način prilazi svakom župljaninu, hodočasniku, radniku – čovjeku i otvara vata Svetište i svoga srca. Nakon Karlovac kratko je službovala u Postirama na otoku Braču, a od svibnja 2020. boravi u samostanu u Granešini zbog bolesti.

Sestro Vitomira, hvala za mnoge radosti, podneseno trpljenje i molitvu! Neka Vas dobri Bog primi u svoje krilo i podari Vam mjesto u društvu svojih svetih!

Sprovod s. Vitomire biti će u ponedjeljak 5. srpnja 2021. u 15 sati u Granešini, a nakon sprovoda biti će misa zadušnica.

 

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar