Događanja

Mladomisnik Luka: Tijekom svake svete mise moje ubrzano lupa oduševljeno blizinom Krista

Nastavlja se duhovni hod sa svetim Josipom i pobožnost posvećena njemu u Karlovcu, u Nacionalom svetištu svetom Josipu.

Nastavlja se duhovni hod sa svetim Josipom i pobožnost posvećena njemu u Karlovcu, u Nacionalom svetištu svetom Josipu.

„Večeras na svetoj misi ugošćujemo mladomisnika Luku Tufekovića, kojemu se još, kako se simbolički kaže, nije osušilo ulje. Zaista mi je drago što će nas uvesti u misno slavlje i tumačiti nam Božju riječ“, ovim je riječima 23. lipnja 2021. mons. Antun Sente, rektor Svetišta, pozdravio prvog ovogodišnjeg mladomisnika propovjednika karlovčaina vlč. Luku Tufekovića.

Svojim duhovnim elanom, okupljenim vjernicima u svojoj je propovijedi između ostalog kazao: „Svatko od nas treba težiti pravednosti, a kroz to trebamo častiti svetoga Josipa, kojeg upravo Sveto Pismo naziva pravednim. Upravo je pravednost pojam, koji se u evanđelju po Mateju često spominje i označava ponašanje i djelovanje prema iskrenoj i valjanoj normi. Bog je pravdan, a čovjek je pak pravedan ako slijedi norme ustanovljene prema Božjoj volji tj. ukoliko nasljeduje Krista. Pravednost moramo, usprkos svim protivljenjima svijeta ostvarivati u svim područjima i odnosima života jer ćemo jedino tako, kada nasljedujemo Krista, moći donositi dobre plodove.“

Na kraju misnoga slavlja, mons. Antun Sente priupitao je vlč. Tufekovića o njegovom svećeničkom pozivu i putu do svećništva.

„Kako bi se postao i bio dobar svećenik, treba postojati preduvjet da osoba mora biti i dobar obiteljski čovjek, dobar otac. Zato su i jedna i druga služba lijepe i od Boga dane. Od malih nogu sam ministrant, uvijek sam bio oko oltara. Moj poziv bio je jednostavan, bio sam u crkvi cijeli život, pa se nadam da ću tu ostati i do kraja života“, rekao je vlč. Tufeković.

Luka je ukratko podijelio svoje prve tjedne svećeničke službe.

„Uvijek mi je bilo simpatično, smješno pitanje – je li misa bila lijepa, pa kako neće biti, svaka je lijepa. Iskreno, tijekom svake svete mise meni srce ubrzano lupa oduševljeno blizinom Krista.“

Nakon svete mise, mladomisnik Luka Tufeković okupljenim je vjernicima udijelio svoj mladomisnički blagoslov.

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.