Događanja

Održana molitva za sve oboljele od koronavirusa

Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u subotu uoči svetkovine svetog Josipa prošlih je godina bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta. Tako je trebalo biti i ove subote 14. ožujka 2020. godine. No zbog koronavirusa na misnom je slavlju sudjelovalo smo dvanaest vjernika.


Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u subotu uoči svetkovine svetog Josipa prošlih je godina bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta. Tako je trebalo biti i ove subote 14. ožujka 2020. godine. No zbog koronavirusa na misnom je slavlju sudjelovalo smo dvanaest vjernika. Prema dogovoru s organizatorima, odnosno vodstvom molitvenih zajednica Molitveni vjenčić Kraljice obiteljikoji su kanili hodočastiti svetom Josipu spomenute subote, mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta, slavio je svetu misu za sve njihove nakane, dok su članovi molitvenih vjenčića, prema svojim mogućnostima, u to vrijeme molili u svojim domovima ili u župnim crkvama. Na kraju misnog slavlja okupljenim se obratila gospođa Marina Šturlić, predsjednica molitvene zajednice Molitveni vjenčić Kraljice obitelji, zahvalivši svim članovima na razumijevanju te ih još više potičući na molitvu. Ujedno je predmolila molitvu za djedove i bake, trenutno najugroženiju skupinu ljudi od koronavirusa, ali i najzastupljenije članove molitvenih vjenčića.

U Hrvatskoj ima oko četiri tisuća članova molitvenih vjenčića. Jedan molitveni vjenčić čini 30 osoba od kojih svaka na određeni dan u mjesecu moli određene molitve za potrebe Crkve, za članove svoga molitvenog vjenčića, na nakane svoje obitelji i osobne nakane. Jedan dan u mjesecu predviđen je za zajedničku molitvu u svojoj župnoj zajednici sa svojim duhovnikom, a to je najčešće mjesni župnik.

 

 

U predstojeće dane i na samo Josipovo mise će u Nacionalnom svetištu svetog Josipa biti po redovitom rasporedu pozivajući Josipove štovatelje da se strogo drže propisanih odredaba Stožera civilne zaštite, kako Karlovačke županije na čijem se području nalazi Nacionalno svetište, tako i Nacionalnog stožera civilne zaštite, te odredaba Zagrebačke nadbiskupije.

Čitaj dalje

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri

Posveta svetom Josipu slavonskih muškaraca i zagorskog dječjeg zbora