Događanja

54 godine Župnog lista Karlovca i okolice

O Božiću izašao je novi dvobroj Župnog lista Karlovca i okolice.

O Božiću izašao je novi dvobroj Župnog lista Karlovca i okolice. Župni list izlazi već 54 godine. Župni list svake godine, tako i tekuće, prikuplja sve više stranica koje čuvaju sve više događaja u životu vjernika grada Karlovca i okolice.

Prve stranice ispunjene su izvještajima o događajima povodom pedesete obljetnice Župe Sveta Tri Kralja. Na sljedećim stranica uredništvo Župnog lista donosi vijesti iz Karlovačkog dekanata koje nadilaze župnu razinu.

S obzirom na to da se u gradu Karlovcu nalazi Nacionalno svetište svetog Josipa, zaštitnika grada Karlovca, Karlovačke županije i Hrvatske jedna je rubrika posvećena upravo proslavama Josipovskih slavlja i Josipovim hodočasnicima. Osim što je naša domovina stavljena pod zaštitu svetog Josipa, taj djevičanski otac Isusa Krista zaštitnik je cijele Crkve, kao i mnogih zemalja, među kojima je i Belgija, u čijem glavnom gradu se nalaze središnje institucije Europske unije koje su predstavnici Nacionalnog svetišta imali mogućnost posjetiti, a o čemu Župni list donosi lijepi putopis.

Zanimljiv je i tekst o mladima grada Karlovca okupljenima u zajednicu koju prozvaše ZAMAK (Zajednica mladih katolika) Karlovac. Upravo su oni bili nositelji međunarodne volonterske akcije „72 sata bez kompromisa” koja je donijela mnoge osmijehe na lica potrebnih, a po prvi put ostvarena u gradu Karlovcu. Slijede kratki prikazi župnih aktivnosti te kulturni događaji koje organiziraju župe grada Karlovca. Župni list uređuju karlovački župnici sa svojim suradnicima dok mu je glavni urednik mons. Antun Sente, nasljednik mons. Marijana Radanovića koji je davne 1965. godine pokrenuo Župni list.

Na 150 stranica s mnoštvo fotografija Župni list već pedeset i četiri godine nosi život Crkve karlovačke, a tako i izašli dvobroj koji se može nabaviti u svim Župama grada Karlovca.

 

 
 

Čitaj dalje

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.

Misom u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa obilježen Dan grada Karlovca

Molitveni hod Gradu za rođendan i Karlovčanima na blagoslov