Događanja

Gospa Snježna na Dubovcu

fra Ivica Berišić, ofm, župni vikar u Župi Presvetog Trojstva u Karlovcu predvodio je misno slavlje na župnu svetkovinu Blažene Djevice Snježne na Dubovcu u ponedjeljak 5. kolovoza 2024. godine. Koncelebrirali su vlč. Antun Kolić, župnik Sv. Tri Kralja Banija, vlč. Dragutin Šengula župnik Sv. Martina Hrnetić te mons. Antun Sente ml., dubovački župnik. Pjevanje...

fra Ivica Berišić, ofm, župni vikar u Župi Presvetog Trojstva u Karlovcu predvodio je misno slavlje na župnu svetkovinu Blažene Djevice Snježne na Dubovcu u ponedjeljak 5. kolovoza 2024. godine. Koncelebrirali su vlč. Antun Kolić, župnik Sv. Tri Kralja Banija, vlč. Dragutin Šengula župnik Sv. Martina Hrnetić te mons. Antun Sente ml., dubovački župnik. Pjevanje su animirali članovi župnog zbora “Sveti Josip” uz orguljsku pratnju mo. Krešimira Klarića.

Pri kraju misnog slavlja fra Ivica je zgodno primijetio kako je u protekle dvije godine kako je na službi u Karlovcu susretao različite ljude, koji su ga kad im je kazao da vrši svećeničku službu u Karlovcu odmah propitivali o Nacionalnom svetištu svetog Josipa, što pokazuje kako je Karlovac diljem Hrvatske, pa i šire, prepoznat upravo po Josipovu svetišta. Josipovo svetište nalazi se na području Marijine župe, odnosno župe BD Marije Snježne. Stoga preporučam vama koji kao Marijini župljani dočekujete Josipove hodočasnike da molite zagovor BD Marije Snježne kako bi sve one Josipove hodočasnike mogli primiti te im pomoći u vjerničkom hodu, a gdje su Marija i Josip tu je i Isus Krist kazao je tom prigodom fra Ivica. Na kraju misnog slavlja mons. Sente zahvalio je fra Ivici na predvođenju misnog slavlja, lijepoj propovjedi kako i na svećeničkom služenju u Karlovcu u protekle dvije godine te ga okupljenim vjernicima preporučio u molitve da i na novoj službi župnog vikara u Župi sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru bude Božji svećenik.

Čitaj dalje

Župni listić 24. nedjelja kroz godinu 15.9.2024.

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva svijeta

Župni listić 23. nedjelja kroz godinu 8.9.2024.