Događanja

Neprestani tok hodočasnika

Dvanaestorica muškaraca članovi molitvene skupine „Sveti Josip“ koja djeluje unutar molitvene zajednice „Srce Isusovo“ u Zagrebu posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u subotu 19. siječnja 2019. godine.

Dvanaestorica muškaraca članovi molitvene skupine „Sveti Josip“ koja djeluje unutar molitvene zajednice „Srce Isusovo“ u Zagrebu posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u subotu 19. siječnja 2019. godine te su sudjelovali na svetoj misi koju je slavio vlč. Krunoslav Kolar povodom Molitvene osmine za jedinstvo kršćana. Hodočasnike je nakon svete mise mons. Antun Sente, ml., rektor upoznao sa poviješću Svetišta i štovanja svetog Josipa u hrvatskom narodu. Zanimljivo je kako su svi članovi ove molitvene skupine zaposleni muškarci dok su neki od njih i oženjeni.

Tijekom pripreme za početak Velike pobožnosti svetom Josipu u srijedu 16. siječnja, u poslijepodnevnim satima u Svetište je pristigla grupa hodočasnika iz Splita koji su odlučili posjetiti Svetište na prvu srijedu Velike pobožnosti pa su tako u razgledavanju Svetišta proveli cijelo poslijepodne nakon čega su sudjelovali na svetoj misi koju je predvodio mons. Zlatko Koren.

Napominjemo i ovo kako su Svetište posjetili župljani župa Čabar i Plešce 22. prosinca 2018. predvođeni svojim župnikom vlč. Markom Gregićem.

Ova hodočašća su živi primjer kako hodočasnička rijeka u Nacionalno svetište svetog Josipa neprestano teče kroz cijelu godinu, zasigurno zato što ljudi sve više cijene i preporučaju se zagovoru svecu koji je glavni zaštitnik Lijepe naše.

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar