Događanja

Zvon zvona za novorođenče

Želeći doprinijeti većoj odlučnosti prihvaćanja djeteta mons Antun Sente, ml., župnik župe BDM Snježne na Dubovcu okupio je roditelje s djecom koja su krštena u proteklom vremenu u spomenutoj župi na misnom slavlju u nedjelju 3. lipnja 2018. godine.

Želeći doprinijeti većoj odlučnosti prihvaćanja djeteta mons Antun Sente, ml., župnik župe BDM Snježne na Dubovcu okupio je roditelje s djecom koja su krštena u proteklom vremenu u spomenutoj župi na misnom slavlju u nedjelju 3. lipnja 2018. godine.  Slavlju se odazvalo četrdesetak obitelji. U prigodnoj homiliji mons. Sente je pozvao roditelje da budu zahvalni dobrom Bogu koji ih je obdario roditeljstvom te iz zahvalnosti svetkuju Dan Gospodnji koji će im ujedno biti i inspiracija i osnaženje za sve životne izazove. U župnim obavijestima pozvao je okupljene da lijepu vijest rođenja novog člana obitelji odmah dojave župniku kako bi mogao u znak radosti uključiti župna zvona. Prvo takvo zvonjenje već je ostvareno.

Nakon misnog slavlje voditelji župne obiteljske zajednice Nada i Dražen Hegedić ukratko su upoznali mlade roditelje s aktivnostima obiteljske zajednice te ih pozvali na druženje koje im može pomoći u produbljivanju obiteljskog zajedništva. Naime članovi obiteljske zajednice pod vodstvom svoga župnika sastaju se najmanje jednom mjesečno kada nastoje produbiti nedjeljnu evanđeosku poruku iščitavajući njeno značenje za članove svoje obitelji. Dok bračni parovi osluškuju Božju riječi, te osmišljavaju konkretne programe, mladi župni animatori čuvaju njihovu djecu uključujući ih u pripremljene igre i radionice. Susreti obiteljske zajednice završavaju neformalnim druženjem svih članova i roditelja i djece i mladih uz kolače i napitke. Na takav susret bračni par Hegedić pozvao je okupljene bračne parove već ovog nedjeljnog popodneva na redoviti mjesečni susret obiteljske zajednice.

Slijedilo je uručenje uspomena roditeljima čija su djeca krštena na Dubovcu u Karlovcu u proteklom vremenu, te druženje pristiglih mladih obitelji s članovima obiteljske zajednice koji su za tu godu pripremili slastice i piće. 

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu