Događanja

Mladi Svetišta započeli s novim projektom

U subotu 2. prosinca 2017. godine službeno je započeo još jedan u nizu projekata koji izvode mladi Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Radi se o suradnji s rektorom Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, velečasnim Matijom Pavlakovićem.

U subotu 2. prosinca 2017. godine službeno je započeo još jedan u nizu projekata koji izvode mladi Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Radi se o suradnji s rektorom Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, velečasnim Matijom Pavlakovićem. Naime, svake prve subote u mjesecu, zagrebačko sjemenište organizira dekanatske susrete ministranata budući da je vlč. Pavlaković povjerenik za pastoral ministranata. Oduševljen maštovitim igrama naših mladih, odlučio im se obratiti za pomoć kako bi zajedničkim snagama obogatili susrete na šalatskom brijegu.

Ove subote dolazili su ministranti Sesvetsko-vugrovečkog dekanata sa svojim župnim vikarima. Zadatak animatora bio je da se djeca što bolje međusobno upoznaju kroz različite zabavne igre. Bilo je tu pantomime, trčanja, traženja kuverti, pjevanja, pa čak i rješavanja matematičkih zadataka. Djeca su s oduševljenjem izvršavala svaki izazov. Uz zabavni dio, rektor je zajedno sa svojim sjemeništarcima pokušao dočarati kako izgleda život u sjemeništu, što im se sve nudi ako se odluče za takav put. Najviše buke proizvelo je natjecanje u znanju gdje su dobili slatku poslasticu ako su točno ogovorili na pitanja.

Nakon ispunjenog poslijepodneva, uslijedio je najbitniji dio – ispovijed, klanjanje i sveta euharistija. Ministranti su bili aktivno uključeni u svaki segment: neki su predmolili krunicu, drugi ministrirali, treći se ispovijedali. Po završetku službenog programa uslijedila je zajednička večera. Na samom odlasku, svako dijete dobilo je knjižicu o svetom Josipu, zaštitniku sjemeništa uz Blaženu Djevicu Mariju.

Ovo je početak jedne divne suradnje Nacionalnog svetišta svetog Josipa i Međubiskupijskog sjemeništa čija nit poveznica su upravo naši mladi. Posebno budući da je velečasni Pavlaković rodom iz Karlovca, a župljanin naše župe, Petar Vuković, jedan od momaka koji su odlučili krenuti putem svećeništva. Valja naglasiti kako ovo nije bio plodonosan susret samo za djecu već i za animatore. Gromoglasan pljesak koji su dobili na završetku susreta potvrda je kako dobro rade svoj posao, ali i poticaj za daljnje usavršavanje i darivanje svojih talenata drugima.

S nestrpljenjem iščekujemo njihove nove projekte kojima promoviraju ne samo Nacionalno svetište svetog Josipa, već čitav grad Karlovac.

 

Čitaj dalje

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri

Posveta svetom Josipu slavonskih muškaraca i zagorskog dječjeg zbora