Događanja

Zaklada „Čujem, vjerujem, vidim“ hodočastila sv. Josipu

Članovi zaklade „Čujem, vjerujem, vidim“ hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa 20. listopada 2017. godine. Zaklada je osnovana u svrhu pomaganja mladima, djeci i studentima s invaliditetom u edukaciji, promiče cjeloživotno obrazovanje i nastoji osigurati pristup literaturi slijepim osobama i osobama koje ne mogu same čitati. 

Članovi zaklade „Čujem, vjerujem, vidim“ hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa 20. listopada 2017. godine. Zaklada je osnovana u svrhu pomaganja mladima, djeci i studentima s invaliditetom u edukaciji, promiče cjeloživotno obrazovanje i nastoji osigurati pristup literaturi slijepim osobama i osobama koje ne mogu same čitati. 43 hodočasnika sudjelovalo je na svetoj misi koju je za njih slavio mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta, a mnogi su iskoristili mogućnost sakramenta pomirenja i zadobivanja potpunog oprosta grijeha za vremenite kazne koje se u ovoj Godini svetog Josipa posebno može zadobiti u karlovačkom Svetištu. Među hodočasnicima bio je i Ivan Babin, dječak sa sindromom Down, koji je ministrirao na svetoj misi a poznat je po svojim sportskim uspjesima u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon upoznavanja s poviješću i znamenitostima Svetišta hodočasnici su nastavili druženje i okrijepili se u hodočasničkom domu gdje su imali priliku razgledati nekoliko trenutno aktualnih izložaba.

U hodočasničku knjigu upisali su: „U Svetište svetog Josipa stigli smo kao na prvu postaju našeg edukativnog putovanja i hodočašća u Međugorje, Trogir i Nacionalni park Krka. Zaklada „Čujem, vjerujem, vidim“ okuplja mlade studente s invaliditetom i njihove asistente. Ovaj puta nas je 43 i veselimo se što smo posjetom Svetištu svetog Josipa započeli naš put.“

 

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.