Događanja

160 pjevača

Župni zborovi Karlovačkog dekanata proslavili su svoju nebesku zaštitnicu svetu Ceciliju misnim slavljem i prigodnim koncertom u srijedu 22. studenog 2023. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Nakon uobičajene pobožnosti svetom Josipu srijedom slijedilo je misno slavlje koje je predvodio preč. Dražen Karačić, karlovački dekan u koncelebraciji s fr. Ivanom Šarićem, provincijalom Pavlina i župnikom Kamenskog, fra Lepoldom Palićem, ofm, gvardijanom i župnikom Svete Trojice, vlč. Antunom Kolićem, župnikom Banije, vlč. Ivanom Braovcem, župnikom Mahična, vlč. Dujom Kurtovićem, župnikom Švarče, mons. Ferdinanom Vražićem, umirovljenim svećenikom i mons. Antunom Senteom, župnikom Dubovca. Pjevanje na misi animiralo je 160 pjevača članova župnih zborova Karlovačkog dekanata predvođeni s. Blandinom Rakarić uz orguljsku pratnju mo. Krešimira Klarića. Na početku misnog slavlja preč. Karačić pročitao je pismo čestitku župnim pjevačima pomoćnog biskupa zagrebačkog mons. Ivana Šaška.

Na kraju misnog slavlja župni zborovi župa: Sveta Tri Kralja iz Banije, Presvetog Trojstva iz Centra, BD Marije Snježne iz Kamenskog, Pohoda BD Marije iz Mahična, Presvetog Srca Isusova iz Novog Centra, Sv. Franje Asiškog iz Švarče i BD Marije Snježne s Dubovca predstavili su se po jednom pjesmom, te liturgijsko slavlje zaključili zajedno pjevajući na čast svojoj nebeskoj zaštitnici svetoj Ceciliji.

Karlovački župnici svojim su pjevačima priredili prigodnu večeru te im udijelili prigodni dar u znak zahvalnosti što tokom cijele godini svojim pjevanjem liturgijska slavlja čine duhovnijim i ljepšim.

U prigodnoj homiliji preč Karačić je između ostalog kazao kako smo danas ovdje okupljeni oko naših dragih pjevača koji čitavu godinu marljivo, nesebično dolaze u svoje župne crkve, u dvorane, gdje marljivo vježbaju vraćajući onaj dar koji su dobili odozgo od Stvoritelja. To je dar glasa, dar sluha, kojim redovitim vježbanjem, dolascima na probe i liturgijska slavlja i određenom žrtvom čine svaku Crkvu, župnu zajednicu bogatijom, jer kaže se tko pjeva taj dvostruko moli. Stoga hvala vam dragi pjevači svima zajedno i svakome ponaosob na vašoj ljubavi, na vašemu trudu, na vašemu oduševljenju. Naš današnji susret i molitva na nebeski rođendan svete Cecilije jest naša zahvala za vašu nesebičnost i za vašu žrtvu. Danas ujedno pozivamo i druge da se priključe našim župnim zborovima kako bi i oni bili radost, veselje, klicanje ovdje nama ljudima, a kako bi to sve što činilii na slavu dragoga Boga. Gospodinu zahvaljujemo za se darove koje vam je dao i neka vas on i dalje vodi po zagovoru svete Cecilije u zahvalnosti za sve ono što činite poručio je okupljenim pjevačima karlovački dekan Karačić.

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.