Događanja

Molitva za pokojne na Dušni dan

Na Dušni dan 2. studenog 2023. župnici karlovačkih župa slavili su misu za sve svoje preminule župljane u protekloj godini. Misno je slavlje predvodio fra Leopold Palić, ofm, karlovački gvardijan i župnik Presvetog Trojstva, a koncelebrirali su preč. Dražen Karačić, karlovački dekan i župnik Presvetog Srca Isusova, protojerej stavrofor Željko Pajić, župnik grkokatoličke župe Uzvišenja Svetog Križa, vlč. Antun Kolić, župnik Sveta Tri Kralja, te mons. Antun Sente, ml., rektor i župnik BD Marije Snježne. Uz njih su bili i vlč. Zlatko Golubić, umirovljeni svećenik i vlč. Petar Galeković, župni vikar na Dubovcu.

Na početku misnog slavlja kako su župnici čitali imena preminulih župljana paljeni su lampaši za svakog pokojnika koje su na kraju misnog slavlja članovi obitelji uzeli i odnijeli na grob svojih pokojnika. Na kraju misnog slavlja svi su se uputili do središnjeg križa na Dubovačkom groblju gdje su svećenici blagoslovili grobove. Zaustavili su se kod franjevačke grobnice i groba mons. Marijana Radanovića gdje su izmolili molitve za pokojne karlovačke redovnike i svećenike sahranjeni na ovom groblju.

Od prošlogodišnjeg Dušnog dana do ovogodišnjeg u Dubovačkoj župi preminulo je 76 župljana u župi Presvetog Trojstva 66 župljana, u župi Presvetog Srca Isusova 100, u župi Sveta Tri Kralja 50 župljana, u grkokatoličkoj župi 4 župljana.

Čitaj dalje

Zagrebački liječnici pjevači pri svetom Josipu

Župni listić 7. uskrsna nedjelja 12.5.2024.

Vatrogasci pri svetom Josipu