Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

31. kolovoza
Hodočašće u Svetište Gospe od Suza u Pleternicu

Pozivamo vas na hodočašće 31. kolovoza 2017. godine u Svetište BDM od Suza u Pleternicu. Polazak je u jutro, a posjetit ćemo i Požegu, važna mjesta požeškog kraja, franjevački samostan u Crniku, te sudjelovati na svečanom misnom slavlju u 19 sati u Pleternici na kojem sudjeluje više tisuća ljudi. Osobito je upečatljiva procesija sa svijećama na kraju misnog slavlja. Cijena u koju je uključen ručak je 180 kuna po osobi.

Prijava u župnom uredu. 

21. kolovoza
Sveta misa zahvalnica za proslavu 330. obljetnice

U ponedjeljak 21. kolovoza slavit ćemo misu zahvalnicu u 18.30 sati. Biti će to zahvala za velebno slavlje 10. lipnja, zatim za oproštaj od vlč. Filipa Pavlovića, molitva za Anđelu koja odlazi u samostan, te Petra koji je u sjemeništu. Ujedno ćemo zahvaliti Gospodinu za 20 godina svećeničke službe dr. Vlade Mikšića, našeg supsidijara.

16. i 19. kolovoza
Treća obljetnica smrti mons. Marijana Radanovića

Za preminulog monsinjora Marijana Radanovića slavit ćemo misu zadušnicu na dan preminuća u srijedu 16. kolovoza, te u subotu 19. kolovoza 2017. godine u 18.30 sati. Misu u subotu 19. kolovoza predvodit će p. Mihaly Szentmartoni, isusovac, redoviti profesor pastoralne psihologije na Papinskom sveučilištu Gregoriana, te teološki savjetnik Kongregacije za proglašenje svetaca, u koncelebraciji s p. Stjepanom Fridlom, direktorom Radio Marije. 

18. kolovoza
Izložba "Procvjetali križ" u sjećanje na Daniela Butalu

U petak 18. kolovoza 2017. godine je mjesec dana od preminuća umjetnika Daniela Butale. Na večernjoj svetoj misi molit ćemo za pokoj njegove duše, a nakon mise ponovno će biti izložena njegova izložba "Procvjetali križ" u našoj galeriji "Martin Borković" u pastoralnom centru Svetišta.

15. kolovoza
Velika Gospa

Proslavu Velike Gospe u našoj ćemo župi obilježiti molitvenim bdijenjem 14. kolovoza 2017. godine u 20.30 sati koje će početi procesijom od Nacionalnog svetišta svetog Josipa do župne crkve BDM Snježne gdje će mladi pripremiti meditacije i pjesme posvećene nebeskoj majci Mariji. Na samu svetkovinu Velike Gospe potičemo vas na hodočašće u neko Marijansko svetište. Nama najbliže je u Novigradu ili pak na Kamenskom. 

Opširnije...