Događanja

Hodočasnička subota pri svetom Josipu

Pedesetak vjernika župe Navještenja BD Marija iz Vrgorca, predvođeni svojim župnikom fra Josipom Repešom, hodočastili su u Nacionalnog svetište svetog Josipa u Karlovac u subotu 25. veljače 2023. godine. Tom je prigodom misno slavlje predvodio fra Josip, a propovijedao je mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta.

Pedesetak vjernika župe Navještenja BD Marija iz Vrgorca, predvođeni svojim župnikom fra Josipom Repešom, hodočastili su u Nacionalnog svetište svetog Josipa u Karlovac u subotu 25. veljače 2023. godine. Tom je prigodom misno slavlje predvodio fra Josip, a propovijedao je mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta. Hodočasnici iz Vrgorca sudjelovali su u pobožnosti svetom Josipu, te su se upoznali sa znamenitostima Josipova svetišta. U knjigu hodočasnika tom su prigodom zapisali: Hvala na milosti, milosrđu, snazi i utjesi, na blagosti pogleda svetog Josipa, uslišanim molitvama, kao i na svjedočanstvima koja smo čuli od mons. Antun Sente. Osmjesi zadovoljstva i mir na licima nas hodočasnika u Nacionalno svetište svetog Josipa 25. 2. 2023. pod vodstvom fra Josipa Repeše, župnika Vrgorca. Želimo i molimo obilje blagoslova u vaše predanom radu Bogu na slavu i korist svim budućim hodočasnicama.

Istog dana u popodnevnim satima Josipovo svetište u Karlovcu posjetilo je 200-tinjak župljana Otočkog dekanata Gospićko senjske biskupije predvođeni dekanom mons, Marnikom Miličevićem, generalnim vikarom, te svojim svećenicima: vlč. Goran Antunović župnik u Brinju i Lipicama, vlč. Andrija Kekić, župnik u Ličkom Lešću i Čanku, preč. Stjepan Zeba, župnik u Krasnom Polju i Kuterevu.

Svetom Josipu u Karlovac istog je dana hodočastilo pedesetak župljana svetog Ilije iz Metkovića predvođeni svojim župnikom fra Denisom Šimunovićem.

 

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.