Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa


Četrnaestu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu u Nacionalno svetište u Karlovac 17. travnja 2019. godine hodočastili su članovi ZAKUD-a Karlovačke županije. Misno slavlje predvodio je i propovijedao preč. Dražen Karačić, karlovački dekan u koncelebraciji s mons. Antun Senteom, ml., rektorom.

190417-ZakudZupan-2

U prigodnoj homiliji preč. Karačić je kazao kako ponekad ima dojam kao su svi oni koji dođu na Cvjetnicu i na Uskrs kao dobre atlete koje žele preskočiti Veliki tjedan i zapravo s graničicom maslinovom, ili nekom drugom u ruci, i sa košarom hrane, žele ispuniti svoje vjerničke obveze misleći tako da su time ispunili sve svoje vjerničke potrebe i dužnosti, te se stoga nadaju životu bez teškoća. Upravo ova Velika srijeda u Svetom tjednu poziva nas da smanjimo skok u dalj i sok u vis, već da krenemo malenim koracima kako bi korak po korak slijedili Gospodina, odnosno svakodnevno živjeli s Kristom. Zato sveti Josip večeras otvara, svima nama ovdje nazočnima, druga vrata, vrata Svetoga trodnevlja koja valja ponizno i u svetoj sabranosti osluškivati, pratiti svaki Isusov korak, svaku Isusovu gestu. Neka nam to bude i dobra škola za preostale dane našega života kazao je karlovački dekan Dražen.

190417-ZakudZupan-9

Svojima pjevanjem tradicionalnih korizmenih pjesama pet KUD-ova Karlovačke županije animiralo je misno slavlje. Sudjelovali su KUD Sveta Ana Vučjak, KUD Korana Slunj, KUD Sveti Rok Bražani, KUD Sveta Margareta Velika Jelsa i KUD Sveti Antun Pokupska Dolina.