Događanja

Priopćenje NaSveJaK o predstavljanju knjige “Lik i djelo hrvatskog viteza Maksa Luburića”

Odgovarajući na članak, "U Crkvi predstavljaju "lik i djelo viteza Maksa Luburića", čovjeka koji je osmislio logor Jasenovac", autora P. N. na portalu Novilist.hr, a kojega je prenio KAportal.hr i još nekoliko hrvatskih medija donosimo demant mons. mr. Antuna Sentea, ml., rektora Nacionalnog svetišta svetoga Josipa u Karlovcu:

Odgovarajući na članak, "U Crkvi predstavljaju "lik i djelo viteza Maksa Luburića", čovjeka koji je osmislio logor Jasenovac", autora P. N. na portalu Novilist.hr, a kojega je prenio KAportal.hr  i još nekoliko hrvatskih medija donosimo demant mons. mr. Antuna Sentea, ml., rektora Nacionalnog svetišta svetoga Josipa u Karlovcu:

"Poštovani,

na temelju objava u nekim hrvatskim medijima da će se u Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu predstavljati knjiga o Maksu Luburiću, autora Vlade Vladića, kao rektor Nacionalnog svetišta tvrdim da se to neće dogoditi. Naime, gospodin John – Ivan Prcela ponudio je da u Nacionalnom svetištu progovoriti i predstaviti svoje knjige u kojima istražuje život svetog Josipa. Činilo mi se sasvim logično da se knjige o svetom Josipu predstavljaju u svetištu svetog Josipa. Tako smo dogovorili da će predstavljanje biti 10. listopada ove godine nakon svete mise u Velikoj dvorani. U našim prepiskama putem maila ni jednom nije bilo govora o nekoj drugoj knjizi, već samo o životu svetog Josipa. Saznavši iz medija da se u istom terminu žele predstavljati knjiga o Maksu Luburiću otkazao sam svaku daljnju suradnju s gospodinom Johnom – Ivanom Prcelom. O gospodinu Prceli znam da je u visokim devedesetim godinama te mi je u više navrata slao tekstove o svetom Josipu.

  Žao mi je što je do toga došlo."

 

mons. mr. Antun Sente, ml., rektor

 

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.