Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

180331-Velika-subota-12

Nakon što su tokom cijelog dana pohodili i molili uz Kristov grob, vjernici župe Blažene Djevice Marije Snježnje okupili su se 31. ožujka 2018. godine, u večernjim satima, ispred Nacionalnog svetišta kako bi sudjelovali u Vazmenom bdijenju koje nas uvodi u najvažniju nedjelju ljudske povijesti, u nedjelju Isusova uskrsnuća. Nakon blagoslova ognja, s upaljenim svijećama ušli su u Svetište slušajući otpjev: "Svjetlo Kristovo" kao nagovještaj Kristova uskrsnuća.

180331-Velika-subota-75

Zatim je uslijedio svećani dio, pjevanje Hvalospjeva uskrsnoj svijeći, tj. Exsultet, koji je otpjevao vlč. Vlado Mikšić, supsidijar u Svetištu. Nakon Službe riječi, odnosno starozavjetnih čitanja, upaljena su svjetla i orgulje su ponovno svečano zasvirale pod rukama maestra Krešimira Klarića, te je zbor "Sveti Josip" zapjevao "Slava Bogu na visini." Nakon Evnđelja, protojerej stavrofor Željko Pajić održao je prigodnu propovijed u kojoj je posebno naglasio kako Uskrs nije neka ideja ili spomen na neki povijesni događaj već stvarnost i istina koju kršćani trebaju živjeti u svakodnevnom životu.

180331-Velika-subota-92

Uslijedila je sveta euharisitja koju je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor i župnik, u zaedništvu s vlč. Vladom Mikšićem i protojerejem stavroforom Željkom Pajićem.