Aktualnou Župi BDMS i Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa

IMG0090

Nacionalno svetište svetog Josipa i župa Blažene Djevice Marije Snježne na karlovačkom brežuljku Dubovac bogatiji su za tri ministranta koji su na treću adventsku nedjelju, to jest na nedjelju Gaudete ili Radosnu nedjelju svečano primljeni u ministrantsku službu.

IMG0086

Ministrante je u službu primio mons. Antun Sente, ml., rektor i župnik za vrijeme misnoga slavlja koje je predvodio. Novi ministranti prošli su pripremi koju je vodio bogoslov Patrik Paulić, a kroz koju su naučili što znači biti ministrant, kako ministrirati i kako se jedan ministrant treba ponašati. Novi ministranti su Nikola Baniček, Tara Kranjčević i Dora Vidaković. Kao znak pristupanja u jednu zajednicu stariji ministranti, kao dobar primjer, obukli su svoje nove kolege u ministrantska odijela. Dolaskom troje novih ministranata Svetište je prešlo brojku od trideset aktivnih ministranata koji redovito i savjesno poslužuju na svetim misama.

Ovim putem pozivamo sve dječake i djevojčice koji žele postati ministranti neka se jave te će i oni postati dio ove rastuće zajednice.