Događanja

Brojni štovatelji pohrlili sv. Josipu uoči velike obljetnice

Iz vikenda u vikend ne prestaje teći rijeka hodočasnika prema Nacionalnom svetištu svetog Josipa. U subotu 3. lipnja 2017. hodočastilo je 30 sestara svjetovnog instituta Male franjevačke obitelji. Bilo je dirljivo gledati s kojom  pobožnošću, s kojom živom vjerom sestre prolaze kroz Sveta vrata.

Iz vikenda u vikend ne prestaje teći rijeka hodočasnika prema Nacionalnom svetištu svetog Josipa. U subotu 3. lipnja 2017. hodočastilo je 30 sestara svjetovnog instituta Male franjevačke obitelji. Bilo je dirljivo gledati s kojom  pobožnošću, s kojom živom vjerom sestre prolaze kroz Sveta vrata. A prije sestara u Svetištu je boravili, slušalo i molilo 100 tinjak članova udruge vinograda i vinara "Vinea" iz Vinice pored Varaždina. Odmah nakon njih u Svetište ulaze župljani svetog Nikole iz Međurića, Požeška biskupija, predvođeni svojim župnikom vlč. Tomislavom Vučurom, a zatim dolaze 70 hodočasnika iz župe svete Lucije i svetog Jurja iz Pazina predvođeni župnikom vlč. Željkom Zec. U dopodnevnim satima dolazi 50 hodočasnika iz zagrebačke Dubrave, župa svetog Mihovila predvođeni fra Brankom Lipša. Sve okupljene hodočasnike dočekao je mons. Antun Sente ml. župnik i rektor i predstavio im nastanak Svetišta kao i brojna aktualna vjerska događanja. Slijedila je i uobičajena pobožnost svetom Josipu i hodočasnička misa koju je predvodio fra. Lipša, dekan u zagrebačkoj Dubravi, a propovijedao mons. Antun Sente ml. župnik i rektor koji je tijekom propovijedi naglasio dolazeći jubilej, 330 Godišnjicu proglašenja svetog Josipa zaštitnikom Hrvatske. Tijekom cijelog dopodneva bila je prilika za svetu ispovijed. Brojni hodočasnici iskoristili su priliku da se učlane u Bratovštinu svetog Josipa kao i u Prijatelje Nacionalnog svetišta. U popodnevnim satima svetom Josipu hodočastili je grupa djece sa posebnim potrebama predvođena gospođom Viktorijom Šalić. Cijelo popodne u tišini dolazile su obitelji i pojedinci iz raznih krajeva Lijepe naše moleći svetog Josipa za sebe i svoje. Dodajmo ovome da je dan ranije u petak Nacionalno svetište posjetilo 70-ak učenika 2. razreda osnovne škole "Sesvetska Sela" predvođeni učiteljicom Jasminkom Šapnić i drugim djelatnicima spomenute škole. Dirljivo je čitati njihove zapise u Hodočasničkoj knjizi. Tako je jedan hodočasnik zapisao: Kao i uvijek sveti Josip pruža ruku ljubavi, utjehe i nade. Uvjeren sam da su brojni hodočasnici doživjeli isto.

{eventgallery event=’2017_06_06_Hodocasnici’=images mode=tiles max_images=120 thumb_width=200 offset=0}

 

 
170606-Hodocasnici 1.70c64e.jpg 170606-Hodocasnici 2.9dc7d6.jpg 170606-Hodocasnici 3.b3ce0f.jpg 170606-Hodocasnici 4.4a39d5.jpg 170606-Hodocasnici 5.69cccb.jpg

Čitaj dalje

Dan Županije u kući poniznog muža

Budimo svjetlost svojim bližnjima

Molitva za poginule u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa na Danu Karlovačke županije