Događanja

Preč. Matija Pavlaković slavio Uskrsnu svetu misu

Na svetkovinu Uskrsa, večernju svetu misu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, 16. travnja 2017. godine, predvodio je preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu u zajedništvu s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetišta.

Na svetkovinu Uskrsa, večernju svetu misu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, 16. travnja 2017. godine, predvodio je preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu u zajedništvu s mons. Antunom Senteom, ml., rektorom Svetišta. Preč. Pavlaković svoju propovijed započeo je u stilu kriminalističkog romana u kojem se istražuje krađa, odnosno nestanak Isusovog tijela, te se pritom traže dokazi i ispituju svjedoci. Na ovaj način rektor Sjemeništa želio je ukazati kako i danas ljudi često traže dokaze o Isusovom uskrsnuću te se često ističe kako je lakše bilo povjerovati onima koji su živjeli u Isusovo vrijeme i sve to vidjeli. "No, da bi čovjek mogao vjerovati potrebna je milost Božja, unutarnji poticaj Duha Svetoga i mala raspoloživost čovjeka, mali voljni čovjekov element." – pojasnio je vlč. Matija i istaknuo kako dokaz za Isusovo uskrsnuće nećemo naći u nekakvom spletu okolnosti ili u znakovima, već u vjeri kroz koju vidimo Isusa kao Sina Božjega, proslavljenoga, kao onoga na kojem se očitovala slava Božja, te da se kršćanska vjera ne temelji na znaku praznog groba nego na ljubavi i Pismu.

"Stoga, danas, odgovor na naše pitanje, na našu istragu, nalazi se u ljubavi i navještanju. Uskrs se ne može razumjeti bez ljubavi, ali i bez naviještanja i naučavanja Crkve. Iako je kriminalistička obrada još u tijeku, započela je na ovaj ili onaj dan i traje već 2000 godina. I kao da izgleda da ovaj predmet nikada neće otići u zastaru. No…za nas vjernike slučaj je završen. Amen." – završne su riječi predvoditelja misnog slavlja. 

Cijelu propovijed preč. Matije Pavlakovića, rektora Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, možete pročitati na našim internet stranicama na linku: http://svetijosip.com/index.php/duhovnost/biblija/1272-uskrs-vecernja-sveta-misa-16-travnja-2017-homilija-prec-matija-pavlakovic

Također i brojne lijepe i nadahnute propovijedi svećenika koji su pohodili Nacionalno svetište svetog Josipa možete pročitati na našim internet stranicama u kategoriji "Duhovnost" / "Homilije", a možete ih pronaći na vrhu stranice.

Čitaj dalje

Dan Županije u kući poniznog muža

Budimo svjetlost svojim bližnjima

Molitva za poginule u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa na Danu Karlovačke županije