Događanja

Izašao novi broj Glasnika svetog Josipa

Novi broj Glasnika svetog Josipa (br. 3./2016), službenog lista Nacionalnog svetišta svetog Josipa, izašao je 27. studenog 2016. godine.

Novi broj Glasnika svetog Josipa (br. 3./2016), službenog lista Nacionalnog svetišta svetog Josipa, izašao je 27. studenog 2016. godine.

U novom broju donosimo informacije o brojnim događajima koji su obogatili život Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, od kojih su najistaknutiji proslava svetkovine svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske (10. lipnja) i druga obljetnica smrti mons. Marijana Radanovića (15. kolovoza), graditelja Nacionalnog svetišta. Lijepa i istinita svjedočanstva o uslišanim molitvama po zagovoru svetog Josipa koja možete pronaći u ovom broju Glasnika najbolji su pokazatelj žive vjere i Božje ljubavi prema čovjeku. Josip Botteri Dini, akademski slikar i autor prijedloga oltarske pale Nacionalnog svetišta, opisao je svoj životni put pomoću Litanija svetog Josipa u iznimno zanimljivom intervjuu. Mnogo bogatih činjenica o povijesti naše Domovine i hrvatske Katoličke crkve donose dr. sc. Agneza Szabo i John – Ivan Prcela, dopisnik iz Clevelanda.  Vlč. Anđelko Katanec, povjerenik za pastoral migranata i turista Zagrebačke nadbiskupije, u svojem tekstu promišlja o važnosti kršćanske ženidbe, povezujući ju s Josipovim i Marijinim brakom, pri čemu iznosi 12 zanimljivih razloga svetog Tome Akvinskoga koji nam pokazuju zašto su se Josip i Marija trebali vjenčati, dok svjedočanstvo o snazi Josipovog zagovora i njegovoj brizi za one koji su u potrebi možete pročitati u pismu č. s. Mirjam M. Šurjan, hrvatske misionarke koja u Kamerunu već 28 godina širi Božju riječ i ljubav. I još je mnogo zanimljivih i duhovno bogatih tekstova pred vama u novom broju Glansika svetog Josipa, za koje se nadamo da će u ovim hladnim danima donijeti malo topline u vaše domove i vaša srca.

Glasnik svetog Josipa može se kupiti u Nacionalnom svetištu svetog Josipa po cijeni od 10 kn, a svi zainteresirani mogu se i pretplatiti putem e-mail adrese: ured@svetijosip.com, pismenim putem na adresu: Boškovićeva 36, 47000 Karlovac ili pozivom u ured Svetišta na broj: 047 417 031. Cijena godišnje pretplate je 40 kn.

  

 

 

Čitaj dalje

Dan Županije u kući poniznog muža

Budimo svjetlost svojim bližnjima

Molitva za poginule u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa na Danu Karlovačke županije