Glasnik Svetog Josipa

Glasnik Svetog Josipa 03-2014

Glasnik Svetog Josipa 3/2014

{arismartbook id="8"}

Ponajprije Vam hvala na mnogim pozivima koje ste ostvarili tijekom proteklog mjeseca pitajući gdje se pojavio problem i zašto još niste dobili „Glasnik”. Svaki vaš poziv bio je novi poticaj uredništvu da kvalitetnije i ljepše pripremi ovaj broj.

Odlukom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića dosadaš-nji upravitelj Nacionalnog svetišta svetog Josipa preč. Alojzije Burja razriješen je službe i imenovan župnikom u susjednoj Župi svetog Martina u Hrnetiću, a vlč. Dragec Gereci, dosadašnji urednik i kapelan na Dubovcu, imenovan je upraviteljem župe na Vinagori u Hrvatskom zagorju. Novi rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa, a samim time i glavni urednik „Glasnika svetog” Josipa je mons. mr. sc. Antun Sente, ml., a njegov prvi pomoćnik je vlč. An-đelko Katanec. Ovom prigodom želimo zahvaliti i preč. Burji i vlč. Gereciju za veliku trud koji su ulagali u štovanje svetog Josipa i za uređivanje našeg „Glasnika”. Novim je svećenicima trebalo nešto vremena da se upoznaju s novim okolnostima te da na temelju dosadašnjih uređivanja crkvenih tiskovina, primijene bogato iskustvo na naš „Glasnik”. Već i sami vidite da je Glasnik dobio novo ruho, nadamo se vašem oku i ukusu prihvatljivo, ali i nove suradnike. To su naši profesori s Katoličkog bogoslovnog fakulteta dr. Davor Šimunec i dr. Darko Tepert, zatim je tu i vjeroučiteljski tim iz udruge „Ekosspiritus” i jedna karlovačka redovnica s. Ivana Margarin. Zahvaljujemo im na suradnji, a vama preporučamo čitanje. U uređivanju „Glasnika”, inspiraciju smo tražili i u „starim”, onim prvim brojevima Glasnika koji je počeo izlaziti još davne 1873. godine pod uredništvom dr. sc. Josipa Stadlera.

Razumljivo, najviše smo prostora posvetili graditelju Svetišta svetog Josipa i obnovitelju „Glasnika”, nedavno preminulom prelatu Njegove Svetosti Marijanu Radanoviću. Svetište je posvećeno prije 40 godina, a „Glasnik” obnovljen prije 30 godina, upravo i najviše njegovom zaslugom. Uz tekstove iz naše povijesti donosimo i nešto iz naše suvremenosti.

U nadi da ćete pronaći korisnih, poučnih i nadasve na život u Duhu ohrabrujućih misli rado vam preporučamo novi broj „Glasnika svetog Josipa”.

Uredništvo

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu