NaSveJak

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri

Zlatna lira, smotra dječjih župnih zborova održana je po 14. put u crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u župi Bestovje – Novaki – Rakitje u nedjelju 16. lipnja 2024. godine. Na početku smotre okupljene članove župnih dječjih zborova pozdravio je domaćin, inicijator te glavni organizator smotre preč. Božidar Cindori, župnik Bestovja Novaka i Rakitja. Nastupili su...

Zlatna lira, smotra dječjih župnih zborova održana je po 14. put u crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u župi Bestovje – Novaki – Rakitje u nedjelju 16. lipnja 2024. godine. Na početku smotre okupljene članove župnih dječjih zborova pozdravio je domaćin, inicijator te glavni organizator smotre preč. Božidar Cindori, župnik Bestovja Novaka i Rakitja. Nastupili su župni dječji zborovi: “Josipove pahuljice” iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu “Samoborski krijes” iz Svete Anastazije Samobor, župni dječji zbor župe Krista Kralja iz Domaslovca, dječji zbor iz župe Svetog Josipa Radnika – Gajnice, dječji zbor župe Uzvišenja svetog Križa – Kerestinec, te domaći zborovi mladih “Credo” i “Gloria” i dječji zbor “Stepinčevi mališani”. Svaki se zbor predstavio s dvije pjesme. Na kraju, svi zajedno zapjevali su pjesmu Velik si. Druženje se nastavilo u župnoj dvorani uz zakusku i ples.

Dječji zbor Nacionalnog svetišta svetog Josipa “Josipove pahuljice” pod vodstvom Monike Svetic Radočaj nastupili su prvi, a podršku im je dala i s. Blandina te župnik mons. Antun Sente.

Solistica Lucijana Rajčić opisala je cijeli događaj koji ovdje rado prezentiramo:

Dana 16.6.2024. godine zajedno sa svojim zborom krenula sam na put u Rakitje, na glazbenu smotru u Župu blaženog Alojzija Stepinca. Put do Rakitja bio je jako zabavan, u autobusu smo pjevali i tako ponavljali pjesme za smotru. Kada smo stigli tamo odmah su me oduševili domaćini koji su za nas pripremili razna pića i inzistirali da se njime poslužimo. Sama smotra započela je u 15:00 sati, a mi smo nastupali prvi po redu. Pjevali smo pjesmu „Prva pričest“ i „Hajdemo zajedno“.  U pjesmi „Prva pričest“ moja prijateljica Klara Barberić i ja imali smo solo dio koji se svima jako svidio, a pjesmu „Hajdemo zajedno“ otpjevali smo svi zajedno te opet oduševili gledatelje. Nakon našeg nastupa nastupilo je još 7 drugih zborova koji su također bili odlični. Nakon što su svi završili podijelili su nam razne poklone te je nakon toga započeo party. Uživali smo u raznim grickalicama, sokovima i svi smo  zajedno plesali na pjesme poput „Rim tim tagi dim“ i mnoge druge. Ovo mi je jedno od najljepših iskustava sa zborom i sigurno bih ovako nešto htjela ponoviti.

Čitaj dalje

20 godina Caritasa Sveta Tri Kralja na Baniji

Zlatomisnik profesor Josip Baloban o vjeri Hrvata i pouzdanju u Trojedinog Boga

Župni listić 28. nedjelja kroz godinu 13.10.2024.