NaSveJak

Lorena Ninčević napisala roman o dječaku Stipi, koji je izgubio tešku bitku protiv raka

U izdanju Salesiane objavljena je nova knjiga „Mladić i njegov Bog“ autorice Lorene Ninčević, inače aktivne župljanke u Župi BDM Snježne i animatorice u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. 

Program predstavljanja knjige održan je 2. lipnja 2024. u župi Dobrog Pastira u Brestju u kojoj je glavni junak romana bio aktivni član. Svetu misu predvodio je mons. Antun Sente, rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, a potom je održano i samo predstavljanje romana. 

Stipe (Stjepan) Čutura rođen je 2000. godine. Do sedamnaeste godine bio je običan dečko iz Sesveta. Sin, brat, dečko, vaterpolist koji je odgajan u tradicionalnoj vjerskoj obitelji. U sedamnaestoj godini Stipin život u potpunosti se mijenja. Obolio je od adenokarcinoma debeloga crijeva, bolesti koja obično napada starije ljude i od koje oboli tek 1 od 100 milijuna mladića. Tada započinje Stipin petogodišnji suživot s bolesti koja mu je razorila cijelo tijelo, ali ojačala, učvrstila i produbila vjeru.

Dvije godine nakon Stipine smrti, objavljen je ovaj roman koji opisuje Stipin hod kroz tih pet godina. Osim što donosi priču o njegovom životu, „Mladić i njegov Bog“ donosi Stipin osobni dnevnik, brojna svjedočanstva obitelji i prijatelja te uspomene najbližih.

Zadatak pisanja romana povjeren je Loreni Ninčević, asistenici na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na Odsjeku za Informacijske znanosti. 

Knjigu možete potražiti putem portala Salesiana.hr ili u Verbum knjižarama. 

Čitaj dalje

Josipovi hodočasnici iz Danske, Švicarske, Austrije …

Oratorij 3. dan

Oratorij 2. dan