NaSveJak

Josipovo svetište nezaobilazna destinacija

Više zajednica hodočasnika posjetilo je Nacionalno svetište svetog Josipa u protekla dva tjedan.

U nedjelju 28. travnja 2024. pedesetak članova dominikanskog svjetovnog reda iz Splita predvođeni gospodinom Tomisalvom Bijukom, umirovljenim braniteljem i članom dominikanskog trećeg reda. Nakon što su posjetili svetište Predragocjene Krvi Kistove u Ludbregu, te Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke sudjelovali su na misnom slavlju u Krašiću te na povratku u Split zaustavili se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Četvrtak, 9.5.2024 učenici od prvog do četvrtog razreda područne škole Dankovec osnovne škole Čučerje posjetili su Josipovo svetište u Karlovcu predvođeni vjeroučiteljicom Kristinom Dačnik.

Subota, 11.5. 2024. članovi dječjeg zbora, ministranti i sudionici vjeronaučne olimpijade iz župe Blaženog Alojzija Stepinca Trnjanska Savica predvođeni svojim župnikom mr. sc. Antunom Vukmanićem hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac. Sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio njihov župnik Vukmanić, a propovijedao im je mons. Antun Sente ml., rektor Josipova svetišta upoznavajući ih s brojnim uslišanjima po zagovoru svetog Josipa.

Srijeda 15.5.2024. učenici osnovne škole “Podrute” predvođeni učiteljicom Daliborkom Mrazek posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu.

Sve navedene hodočasnike dočekivao je mons. Antun Sente, te im rado govorio o povijesti štovanja svetog Josipa u Hrvata, nastanku i izgradnji Nacionalnog svetište, te o brojnim uslišanjima izmoljenih pri svetom Josipu.

Čitaj dalje

Josipovi hodočasnici iz Danske, Švicarske, Austrije …

Oratorij 3. dan

Oratorij 2. dan