Foto natječaj

Foto natječaj Nacionalnog svetišta svetog Josipa Karlovac “Otkrivanje ljepote”

Oko nas je jako puno ljepote, no ona je često skrivena našem pogledu, jer su naše oči zamućene raznim ružnoćama. Pozivamo vas da svojim foto objektivom i istraživačkim pogledom pomognete čitateljima i ljudima dobre volje otkriti skrivenu ljepotu na temu: "Otkrivanje ljepote". U traženju prikladnih motiva nudimo vam tri podnaslova inspirirana biblijskim tekstom i povijesnom...

Oko nas je jako puno ljepote, no ona je često skrivena našem pogledu, jer su naše oči zamućene raznim ružnoćama. Pozivamo vas da svojim foto objektivom i istraživačkim pogledom pomognete čitateljima i ljudima dobre volje otkriti skrivenu ljepotu na temu: "Otkrivanje ljepote".

U traženju prikladnih motiva nudimo vam tri podnaslova inspirirana biblijskim tekstom i povijesnom činjenicom:

– Istinska ljepota

"Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje." (Iv 14,27) Fotografije, nadahnute ovim tekstom trebale bi pokazivati ljepotu Božjeg stvaranja nasuprot ljudskog uništavanja. Nadalje, djela blagoslovljenog – talentiranog čovjeka, nasuprot proizvoda sebičnog i umišljenog čovjeka.

– Nagrada

"Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju. Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga. Rodit će sina, a ti ćeš mu nadjenuti ime Isus jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih." (Mt 1,20-21)
Fotografije nadahnute ovim tekstom neka pokazuju olakšanje, radost i blagoslov nakon prihvaćanja povjerene zadaće, ma koliko god ona teška bila. Josip je prihvatio, iako nije razumio, Marijino majčinstvo, te ulogu Isusova oca iako mu nije bio biološki otac. Za to je dobio čast i nagradu da Spasitelju svijeta nadjene Ime kao i brojne druge milosti.

– Sveti Josip zaštitnik Hrvatske

"9. i 10. lipnja 1687. godine Hrvatski je Sabor izabrao svetog Josipa za nebeskog zaštitnika Hrvatskog Kraljevstva, odnosno hrvatskog naroda. U Protokolu Hrvatskog Sabora od 9. i 10. VI. 1687. godine nalazi se na latinskom jeziku ovaj tekst: “Sveti Josip, Krista Spasitelja vjerni hranitelj, Djevice Bogorodice djevičanski zaručnik, za posebnog zaštitnika Kraljevine Hrvatske u Državnom saboru godine 1687. od redova i staleža jednoglasno je odabran.”
Fotografije nadahnute ovom povijesnom činjenicom neka pokazuju vjernost hrvatskog naroda Isus Kristu i katoličkoj Crkvi od stoljeća 7. a pod zaštitom svetog Josipa.

Želimo Vam sretno i uspješno sudjelovanje!

U nastavku možete pronaći opis i pravila natječaja, prijavnicu, te izjavu roditelja ili staratelja ako niste punoljetni.

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.