Događanja

Sveti Josip i dalje prima hodočasnike

Hodočasnici župe svete Margarete, Dubrava predvođeni svojim župnikom vlč. Mihillom Gojani, posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu dana 12. studenog 2022. godine.

Hodočasnici župe svete Margarete, Dubrava predvođeni svojim župnikom vlč. Mihillom Gojani, posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu dana 12. studenog 2022. godine. S kratkom poviješću Svetišta i župe Blažene Djevice Marije Snježne upoznao ih je vlč. Patrik Paulić, domaći sin nakon čega je uslijedilo slavlje svete mise u 11 sati. Svetu misu je predslavio vlč. Mihil Gojani, dok je homiliju izrekao vlč. Patrik. Propovjednik se osvrnuo na sintagmu „suradnici istine“ iz Treće Ivanove poslanice pozivajući prisutne hodočasnike da zajedno surađuju s Gospodinom u traženju i prenošenju istine. Na svetoj misi pjevali su članovi zbora  iz Dubrave.

U poslijepodnevnim satima Svetište su posjetili članovi zbora Svetišta Majke Božje Trsatske predvođeni bratom Mariom Zrakićem, OFM koji su se zadržali u pobožnosti svetome Josipu.

Hodočasnici su imali priliku pristupiti sakramentu svete ispovijedi, okrijepiti se u hodočasničkom domu „mons. Marijan Radanović,“ razgledati izložbu „Čudo Božje krhkosti“ autorice s. Samuele Premužić te u suvenirnici uzeti uspomenu na hodočašće u Nacionalno svetište svetoga Josipa.

Čitaj dalje

dr. Jakov Rađa vodio duhovnu obnovu na Veliki četvrtak

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu