Događanja

Dnevno jednosatno klanjanje za prestanak pandemije i za sve oboljele od koronavirus

Dnevno klanjanje od sat vremena pokrenuto je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u ponedjeljak 12. listopada 2020. godine.

Dnevno klanjanje od sat vremena pokrenuto je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u ponedjeljak 12. listopada 2020. godine. Pozivajući na dnevno jednosatno klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom mons. Antun Sente, rektor Svetišta je pozvao vjernike da na temelju iskustva zatvaranja Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu zbog koronavirusa želi pokrenuti duhovnu aktivnost dnevnog klanjanja, za sve oboljele, za skori završetak pandemije koronavirsa, za zaštitu naših župljana i svih ljudi od novih oboljenja, kao i za sve druge plemenite nakane.

Time se ostvaruje i lijepa nakana na koju je tadašnji mladi Dubovački župnik vlč. Marijan Radanovića pri dolasku na Dubovac poticao. On je pozivao svoje župljane na redovitu molitvu klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom. U župnim obavijestima s kraja-50 ih godina zapisan je njegov poziv: „Pozivam vas dragi vjernici da svakog dana barem jedan župljanin jedan sat moli pred Presvetim oltarskim sakramentom.“

 

Na temelju prezentiranih činjenica uprava Nacionalnog svetišta je odredila da će svakog ponedjeljka, utorka, četvrtka i petka izložiti Presveti oltarski sakrament pozivajući vjernike na molitvu u vremenu od 17 do 18 sati. U tom će vremenu svećenik biti na raspolaganju za svetu ispovijed. Ostali dani u tjednu već su ispunjeni duhovnim aktivnostima, poput srijede kad su redovite pobožnosti svetom Josipu, a subotom osim vjenčanja i krštenja članovi zajednice mladi organiziraju pobožnost klanjanja.

 

Presveta Bogorodice Marijo, Zdravlje bolesnih – moli za nas!

Sveti Josipe, Zaštitniče Crkve i naše Domovine – moli za nas!

Blaženi Alojzije Stepinče – moli za nas!

Čitaj dalje

Oblačeći nošnju obucimo i vjeru predaka

Cvjetnica na Dubovcu

Župni listić 6. korizmena nedjelja 24.3.2024.