Hodočasnici

Poljaci vole svetog Josipa u Karlovcu

Pedesetak hodočasnika iz Gdanjske nadbiskupije iz predvođeni vlč. Krisztof Hapka, župnikom župe bl. Jerzy Popiełuszka i vlč. Januszom Mathea župnikom župe sv. Ivana Krstitelja posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u petak 15.9.2023. Putujući Europom posjetili su Brezje i Bled u Sloveniji. Na putu prema katoličkim svetištima u Crnoj Gori, odnosno zaljevu Hrvatskih...

Pedesetak hodočasnika iz Gdanjske nadbiskupije iz predvođeni vlč. Krisztof Hapka, župnikom župe bl. Jerzy Popiełuszka i vlč. Januszom Mathea župnikom župe sv. Ivana Krstitelja posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u petak 15.9.2023. Putujući Europom posjetili su Brezje i Bled u Sloveniji. Na putu prema katoličkim svetištima u Crnoj Gori, odnosno zaljevu Hrvatskih svetaca u Boki Kotorskoj zaustavili su se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa gdje su slavili misno slavlje. Još planiraju posjetiti i razgledati vjerske, povijesne i kulturne znamenitosti grada Zadar.

Istog dana Josipovo svetište posjetio je i pavlin s Jasne Gore u Czestochowi fr. Tomasz Mordzialek OSPPE, u pratnji fr. Gaudencija Spetića OSPPE.

Svim hodočasnicima mons. Antun Sente približio je važnost nacionalnog svetišta te ih upoznao s mnogim čudesnim uslišanjima koja su Josipovi štovatelji upravo ovdje izmolili, te dodao kako je lijepo i znakovit da na današnji dan kada se prisjećamo 49. obljetnice posvećenja ove crkve po rukama kardinala Franje Šepera, pročelnika kongregacije za nauk vjere ovu crkvu posjećuju ne samo Karlovčani, Hrvati, veći Poljaci, odnosno drugi narodi.

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.