Hodočasnici

Amerikanci, Filipinci i Slovenci pri svetom Josipu u Karlovcu

Hodočasnici iz Kalifornije iz nadbiskupije Los Angeles predvođeni svećenikom Michaelom Josephom Wu, karmelićaninom posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu gdje su slavili euharistiju na engleskom jeziku u srijedu 13. rujna 2023. godine. Otac Michael Joseph Wu rođen je na Taivanu, a trenutačno vrši svećeničku službu kao upravitelj katoličke crkve sv. Klementa u Santa...

Hodočasnici iz Kalifornije iz nadbiskupije Los Angeles predvođeni svećenikom Michaelom Josephom Wu, karmelićaninom posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu gdje su slavili euharistiju na engleskom jeziku u srijedu 13. rujna 2023. godine. Otac Michael Joseph Wu rođen je na Taivanu, a trenutačno vrši svećeničku službu kao upravitelj katoličke crkve sv. Klementa u Santa Monici, Kalifornija na području nadbiskupije Los Angelesa. Putujući po Europi američki hodočasnici, najvećim dijelom podrijetlom iz Filipina posjetili su Poljsku, Prag, Beč, Hrvatsku, Međugorje i Josipovo svetište u Karlovcu.

Istog dana kao zahvalu za primljene milosti i uspješno rješenje nekih župskih problema po zagovoru svetog Josipa u Nacionalno svetište u Karlovca hodočastio je i vlč. Primož Meglič, župnik svete Helene u Dolskom iz Ljubljanske nadbiskupije. Misu zahvalnicu uz koncelebraciju vlč. Branka Jurejevčiča, kapelana svetog Petra iz Črnomelja biskupija Novo Mesto slavio je zajedno s mladim animatoricama Lucijom, Urškom i Matejom. Bila je to lijepa prilika za molitvu za uspjeh predstojećeg susreta slovenske mladeži u Stičnu koji će se održati predstojeće subotu.

Čitaj dalje

Zagrebački liječnici pjevači pri svetom Josipu

Župni listić 7. uskrsna nedjelja 12.5.2024.

Vatrogasci pri svetom Josipu