Hodočasnici

Liječnici pri svetom Josipu

Članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva ogranka Zagreb, predvođeni svojim v.d. predsjednikom prim. Ivanom Barišićem hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u subotu 7. rujna 2024. godine. U prostorima Josipova svetište dočekali su ih članovi HKLD-a podružnice Karlovca predvođeni dr. Ankicom Pleša. Zagrebački i Karlovački liječnici obogaćeni članicama katoličkih medicinskih sestra iz Karlovca...

Članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva ogranka Zagreb, predvođeni svojim v.d. predsjednikom prim. Ivanom Barišićem hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u subotu 7. rujna 2024. godine. U prostorima Josipova svetište dočekali su ih članovi HKLD-a podružnice Karlovca predvođeni dr. Ankicom Pleša. Zagrebački i Karlovački liječnici obogaćeni članicama katoličkih medicinskih sestra iz Karlovca sudjelovali su na misnom slavlju koje je u Josipovu svetištu predvodio don Mirko Barbarić, sbd iz zadarskog naselja Arbanasi iz župe Gospe Loretske. Okupljenim liječnicima i medicinskom osoblju, te pedesetak župljanima Gospe Lorestke iz Arbanasa propovijedao je mons. Antun Sente ml., rektor Josipova svetišta u Karlovcu.

U prigodnoj homiliji između ostalog je kazao kako je ljudski život misterij, ali i dar Boga. S jedne strane svaki život u sebi nosi neopisivu snagu, a s druge strane veoma je krhak. Vi, dragi liječnici i medicinsko osoblje, tako ste često svjedoci čudesne snage života, ali i krhkosti ljudskog tijela. Tu tajnu moguće je razumjeti snagom vjere, jer naš se Bog utjelovio i time posvetio sve materijalno, ali nam i jasno pokazao put spašavanja duše, mrtvljenjem tijela. Sudjelovanjem na ovom hodočašću stoga zahvaljujemo na daru života ali i prikupljamo potrebnu duhovnu snagu za sve životne izazove i u konačnici za put u nebo u vječnost kazao je između ostalog okupljenim hodočasnicima mons. Sente.

Nakon misnog slavlja hodočasnici su upoznali znamenitosti Josipova svetišta, a zagrebački i karlovački liječnici još su izmijenili međusobna liječnička i vjernička iskustva u zajedništvu dr. sc. Roka Čivljaka, predsjednik HKLD-a koji se pridružio hodočasnicima.

Čitaj dalje

Župni listić 24. nedjelja kroz godinu 15.9.2024.

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva svijeta

Župni listić 23. nedjelja kroz godinu 8.9.2024.