Hodočasnici

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

Sveti Josip svetac kojemu se rado dolazi

Pedesetak župljana Pomoćnice kršćana iz splitskog naselja Kman predvođeni svojim župnikom o. Milanom Ivančevićem, sdb, izabranim provincijalom Hrvatske salezijanske provincije i sedemdesetak župljana Svetog Ivana Krstitelja iz Slavonskog Kobaša predvođeni župnikom vlč. Goranom Kovačevićem hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Kralovac u subotu 20. travanja 2024. godine. Nakon pobožnosti svetom Josipu slijedilo je misno slavlje koje je predvodio don Milan a propovijedao mons. Antun Sente ml., rektor Josipova svetišta.

Ispripovjedivši nekoliko čudesnih uslišanja koja su izmoljena upravo po zagovoru svetog Josipa ovdje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa mons. Sente je kazao kako Bog i danas čini čuda i toga moramo biti uvijek svjesni. Ja sam tome svjedok prihvaćajući i osluškujući zahvalne molitve mnogih Josipovih hodočasnika. No, taj nas Bog poziva da se hranimo živim Bogom koji nam se dariva pod prilikama kruha i vina kao što se otkrivao i apostolima i mnoštvu koje ga je slušalo. Nadam se da mi danas nećemo poput onog mnoštva kazati da je to tvrd govor i otići već poput Petra vjerom potvrditi kuda da idemo kad ti imaš riječi života. Upravo takva vjernost i ostanak uz Krista jest i garancija osobne i nacionalne dobre budućnosti kazao je u svojoj homiliji mons. Sente.Ljepoti misnog slavlja doprinijeli su članovi župnog zbora iz Kmana vođeni s. Bosiljkom Halužan uz orguljsku pratnju orguljašice Darije Paladin.

U popodnevnim satima Hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu posjetilo je pedesetak župljana svetog Martina iz Ščitarjeva predvođeni svojim župnikom vlč. Stjepanom Tenšekom vračajući se sa svećeničkog ređenja iz Vrbovska gdje je mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup zaredio šestoricu đakona za prezbitere.

Čitaj dalje

… kada se radom slavi Boga …

Proslava sv. Josipa Radnika u Nacionalnom svetištu

Župni listić 5. uskrsna nedjelja 28.4.2024.