Hodočasnici

Donji Miholjac, Hvar i Brač, te Čitluk

Pedesetak hodočasnika iz župe Svetog Mihaela arkanđela iz Donjeg Miholjca predvođeni svojim župnikom vlč. Josipom Antolovićem posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u subotu 28. studenog 2023. godine. Nakon izmoljene pobožnosti svetom Josipu sudjelovali su u misnom slavlju koje je predvodio njihov župnik a homiliju im je uputio mons. Antun Sente, ml., rektor...

Pedesetak hodočasnika iz župe Svetog Mihaela arkanđela iz Donjeg Miholjca predvođeni svojim župnikom vlč. Josipom Antolovićem posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u subotu 28. studenog 2023. godine. Nakon izmoljene pobožnosti svetom Josipu sudjelovali su u misnom slavlju koje je predvodio njihov župnik a homiliju im je uputio mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta u Karlovcu.

Vjernici Krčke biskupije, Bračani i Hvarani istog su dana slavili misno slavlje u Josipovom svetištu koje je za njih predvodio fr. Ante Augustin Kazoti, OP starješina u dominikanskom samostanu sv. Petra Mučenika – Stari Grad na Hvaru u koncelebraciji s fr. Mihaelom Mariom Toljem, starješinom u dominikanskom samostanu Sv. Marije Milosne – Bol na Braču.

Istog dana predvečer Josipovo svetište u Karlovcu posjetila je zajednica profesora Srednjoškolskog centra u Čitluku predvođeni duhovnikom fra Slavenom Tomićem, ofm, želeći izraziti zahvalnost za svaku uslišanu molitvu te se preporučiti u moćni zagovor svetog Josipa zaštitnika Hrvatske i Hrvatskog naroda.

U Donjem Miholjcu rođena je Josipa Šponar Muth, arhitektica koja je projektirala Nacionalno svetišta svetog Josipa u Karlovcu. U samostanu svetog Petra Mučenika u Starom Gradu na Hvaru već tradicionalno Josipovo svetište izlaže izložbu Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu, a u župi svetog Petra i Pavla u Kočerinu nedaleko Čitluka nalaze se mnoga umjetnička djela akademskog kipara Ante Starčevića koji je izradio kipove Majke Božje i svetog Josipa za Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Ovo su smo neke od činjenica koje je mons. Sente prezentirao današnjim hodočasnicima.

Čitaj dalje

Josipovi hodočasnici iz Danske, Švicarske, Austrije …

Oratorij 3. dan

Oratorij 2. dan