Hodočasnici

Josip u Karlovcu povezuje Singapur, Australiju i Varaždin

Katolici iz Singapura predvođeni svećenikom Michael Lim, podrijetlom iz Singapura, a trenutno na službi u nadbiskupiji Canbere i Gulburna (Australija) pohodili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu.

Katolici iz Singapura predvođeni svećenikom Michael Lim, podrijetlom iz Singapura, a trenutno na službi u nadbiskupiji Canbere i Gulburna (Australija) pohodili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Putujući po Europi, a prema Međugorju htjeli su upravo u Josipovu svetištu u Karlovcu slaviti svetu misu te se upoznati sa znamenitostima svetišta i grada Karlovca.

Istog dana povodom Dana učitelja u Josipov su svetište hodočastili nastavnici i djelatnici katoličke osnovne škole Svete Uršule iz Varaždina, predvođeni ravnateljicom s. Damjanom Mihaelom Barbarić, OSU. Okupljeni u Josipovu svetištu sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor.

“Nadahnut evanđeoskim odlomkom o slanju druge sedamdeset dvojice učenika, mons. Sente je kazao kako se među poslanim učenicima mogu prepoznati i nastavnici i djelatnici katoličke osnovne škole. Kako tada tako i dana Isus traži suradnike u naviještanju Božje riječi. Nastavnici osnovnih škola zasigurno jesu pozvani da svojim primjerom uprisutnjuju Kraljevstvo Božje u svom vremenu i svom prostoru. Vjerojatno će poput ondašnjih poslanik doživljavati mnoge radosti, ali i razočarenja i teškoće. No, to nas ne smije smesti već još više učvrstiti da obdareni znanjem i poslanjem osobnu posvetu stječemo posvećuju se drugima, konkretno povjerenim učenicima i njihovim obiteljima poručio je okupljenom mons. Sente.”

Misno su slavlje pjesmom animirali članovi školskog zbora pod ravanjem Višeslava Jaklina, djelatnika škole i glavnim orguljašem varaždinske katedrale. Djelatnici osnovne škole “Sveta Uršula” nastavili hodočašće stručnim usavršavanjem u karlovačkoj “Aquatici”. I jednim i drugim hodočasnicima ispripovjedio je o brojnim uslišanjima koja u Josipovu svetištu redovito primaju i memoriju, kao i nastanku svetišta zaštitnika Hrvatske.

Čitaj dalje

Josipovi hodočasnici iz Danske, Švicarske, Austrije …

Oratorij 3. dan

Oratorij 2. dan