Hodočasnici

Učenici, roditelji i učitelji zajedno na misi kod svetog Josipa

Učenici osnovnih škola Ružičnjak i Lotrščak predvođeni Lucijom Murgić, predsjednicom i Ángel González de Rábago tajnikom RINO instituta hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac u nedjelju 24. rujna 2023. godine. Tom je prigodom misno slavlje predvodio vlč. Josep Peguera Poch duhovnik Rino instituta, a propovijedao mons. Antun Sente, ml, rektor Josipova svetišta.

Ovo je već peti put kako Rino institut organizira ovakvo hodočašće. Nakon misnog slavlje obitelji Rino instituta ostali su u zajedničkom obiteljskom druženju u prostorima Josipova svetišta a hodočašće su završili molitvom krunice pri svetom Josipu. RINO, Roditeljski institut za odgoj i obrazovanje, neprofitna je ustanova čiji je cilj pomoći roditeljima da otkriju ljepotu svoje zadaće, podupirući ih u nastojanju da svojoj djeci omoguće cjelovit, skladan i kvalitetan odgoj koji se temelji na dostojanstvu ljudske osobe i formaciji svakog učenika u njegovoj jedinstvenosti.

Suočeni s odgojnim izazovima s kojima se susreću današnje obitelji, započeli smo projekt otvaranja odgojno/obrazovnih institucija, konkretno vrtića te osnovnih i srednjih škola kako bismo pomogli roditeljima u intelektualnom, moralnom, fizičkom i duhovnom obrazovanju njihove djece u suradnji s vrhunskim nastavnicima.

Na spomenutom misnom slavlju dubovačka župa dobila je dva nova člana, kršteni su Magdalena i Luka.

Čitaj dalje

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri

Posveta svetom Josipu slavonskih muškaraca i zagorskog dječjeg zbora