Hrvatski sveci i blaženici s. Zdravke Milić u Sinju

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ splitske akademske slikarice Zdravke Milić bit će otvorena u petka 1. prosinca 2023. godine u prostorima svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske. Svečanost započinje misnim slavljem u 18.00 sati, u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske nakon kojega slijedi svečanost otvaranja. U programu će uz autoricu sudjelovati rektor Nacionalnog svetišta sv....

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ splitske akademske slikarice Zdravke Milić bit će otvorena u petka 1. prosinca 2023. godine u prostorima svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske. Svečanost započinje misnim slavljem u 18.00 sati, u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske nakon kojega slijedi svečanost otvaranja.

U programu će uz autoricu sudjelovati rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa i voditelj Galerija “Martin Borković” iz Karlovca mons. Antun Sente ml., Stanko Špoljarić, povjesničar i fra Marinko Vukma, ofm. sinjski gvardijan. U glazbenom dijelu programa nastupit će zbor sestara Milosrdnica Provincije Navještenja Gospodinova iz Splita. Organizator izložbe je Galerija “Martin Borković” Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „ Dr. Stjepan Kranjčić“.

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ s. Zdravke Milić, milosrdnice suvremeni je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana. Izložba je dosad bila postavljena u Gradskom muzeju Križevci, u samostanu franjevaca konventualaca u Puli, u Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova ‘Civitas Sacra’ u Šibeniku, u galeriji “Molvarski likovni krug” u Molvama.